• Helena Gordon
    Äldre 9 May 16:56
    78255 visningar
    2202 svar
    2202
    78255

    Legalisering av cannabis!?

    Eftersom så många trådar gällande saker kring hasch/cannabis har rusat alldeles OT så är det kanske dags att man startar en tråd där det inte saboteras för TS.

    Så, därför kan det nu argumenteras för fulla muggar här ang. de senaste veckornas heta ämne: Legalisering av hasch/Cannabis. För eller emot? Vad är det som gör att alkoholen är så pass accepterad och att haschet/Cannabisen är total tabu?

    Feel free to jump in

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-09 18:01:45:
    motivera gärna varför du är För eller Emot!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2007-05-11 20:06:29:
    VAR snälla mot VARANDRA!

  • Svar på tråden Legalisering av cannabis!?
  • Mea Culpa
    Äldre 12 Jun 22:00
    W Panthera tigris skrev 2007-06-12 21:56:25 följande:
    EN av dem ja hålla en relativt harmlös drog i garderoben när folk inte ens tänker två gånger på att stoppa i sig nått som är flera gånger värre är hhmm ren idioti
    Än mer idiotiskt är det väl att argumentera på det viset?Flört Rena sandlådenivån.
    Och "relativt harmlös". Psykoser, psykisk sjukdom, inkörsport till tyngre droger...
    Detta inlägg bör ses som ett kulturhistoriskt dokument, och får ej modereras.
  • W Panthe­ra tigris
    Äldre 12 Jun 22:03

    skitsnack på skitsnack och mera skitsnack ?
    cannabis skapar inga psykoser inga psykiska sjukdomar heller
    och för att cannabis ska vara skadlig överhuvudtaget måste en flerårig missbruk vara på plats
    cannabis är heller ingen inkörsport till nått ?
    förutom en mysig kväll då

  • Mea Culpa
    Äldre 12 Jun 22:05
    W Panthera tigris skrev 2007-06-12 22:03:55 följande:
    skitsnack på skitsnack och mera skitsnack ? cannabis skapar inga psykoser inga psykiska sjukdomar heller och för att cannabis ska vara skadlig överhuvudtaget måste en flerårig missbruk vara på plats cannabis är heller ingen inkörsport till nått ? förutom en mysig kväll då
    Men snälla...
    Detta inlägg bör ses som ett kulturhistoriskt dokument, och får ej modereras.
  • W Panthe­ra tigris
    Äldre 12 Jun 22:17

    Mea Culpa skrev 2007-06-12 22:05:45 följande:


    Men snälla...
    precis ..
  • Nicke
    Äldre 18 Jun 13:56

    hahaha alla brott är väl en inkörsport till andra brott.
    Eftersom bruket av cannabis är olagligt så.... ja, vilken jävla överraskning att vissa väljer att forsätta över till tyngre droger eftersom de redan tagit steget över på den kriminella sidan. Det är människor som alltid kommer göra så... oavsett om det är lagligt eller ej. Solklart.

    Suck.

  • Carl00­7
    Äldre 18 Jun 14:12

    Det är just den kopplingen som man vill skall brytas, att man inte skall behöva ta det där steget över på den kriminella sidan.

    De flesta människor som konsumerar cannabis i Sverige idag (ca 30 ton!!!!!) är helt vanliga Svenssons. De är inte inblandade i någon kriminalitet överhuvudtaget, om man bortser från
    att de konsumerar cannabis, de vill som de flesta inte känna sig som brottslingar
    eller kriminella knarkare.

  • Nicke
    Äldre 18 Jun 14:14

    Ja, exakt. Det är precis det jag tror.
    Att dra slutsatser om något som är olagligt säger mig inget alls.
    Att säga "så här kommer det bli när det är lagligt" funkar inte riktigt.
    Det är INTE samma sak!


    Carl007 skrev 2007-06-18 14:12:58 följande:
    Det är just den kopplingen som man vill skall brytas, att man inte skall behöva ta det där steget över på den kriminella sidan.De flesta människor som konsumerar cannabis i Sverige idag (ca 30 ton!!!!!) är helt vanliga Svenssons. De är inte inblandade i någon kriminalitet överhuvudtaget, om man bortser frånatt de konsumerar cannabis, de vill som de flesta inte känna sig som brottslingareller kriminella knarkare.
  • Celest­ina
    Äldre 18 Jun 21:33

    Å andra sidan.., VARFÖR är Cannabis egentligen olagligt?
    Det finns väl exempel på även andra saker och handlingar som tidigare betraktades som felaktiga, som man sedemera omvärderat och nu anses som hur vardagligt normalt som helst?
    Eller?

    Samt vice versa.., sådant som var uppåt väggarna giftigt, som ex Radium. Det ansågs som "hälsokost", en "under-medicin" som kunde läka de mest svåra sjukdomsbilder. Det fanns Radiumhem dit man åkte och kurerade sig, drack Radium som "energidrink" osv osv.
    Idag vet vi att Radium är fruktansvärt giftigt, det är framkallar snabbt cancer och man dör inom kort. På den tiden försvarade "förstå-sig-påarna" dyrt och heligt denna medicin, adekvata representativa, välutbildade män.
    Likväl beträffande barn och barnuppfostran. Hur har inte den omvärderats? För bara 50 år sedan höll man de små i benen uppåner när de fötts, gav dem en smäll i rumpan och hällde strax efter födseln lapis i ögonen som sved som attan, man var inte mild och vänlig som i dessa dagar. Man lät barnen skrika sig fördärvade för att det var utsatt schema när man skulle amma eller ej, och nåde den som hade annan uppfattning om saken. Ett barn som föddes utanför äktenskapet ansågs som vidrigt, och mamman var värre ändå! Detta var lagstadgat beteende, helt okej uppfattning enligt alla normer och regler.
    De homosexuella är väl väldigt tacksamma att de lever i detta århundrade, inte ens för 50 år sedan hade de en tillstymmelse till "rättighet", de var fredlösa varelser, de var sjuka och dög inget till.
    Jag kan komma på många liknande exempel.

    Det är mycket som har varit på ett sätt förut och som är annorlunda nu, eftersom vi förstår bättre. Så kan jag tycka även när det gäller Cannabis, att man behöver inte betrakta denna ört som fördärvlig och ensidigt förkasta den, den besitter en hel del goda egenskaper som man faktiskt skulle kunna dra nytta och fördel av.

  • don daniel
    Äldre 19 Jun 21:14

    Lägg ner det där "inkörsport till tyngre droger"-snacket...
    Jag har aldrig blivit sugen att testa något annat, känner flera med mig som tar några holkar per år men som inte avancerar i knarkträsket för det.
    Det låter bara så klyschigt, sorry...

    hm... varför finns det ingen smileyfigur med riktigt trötta, röda ögon hehe

  • Helena Gordon
    Äldre 5 Jul 17:45

    Oj, vad det har argumenterats här. Har inte varit inne och uppdaterat mig på länge, så det lär ta tid att gå igenom tråden. Men har ni lagt diskussionerna på hyllan nu ?

  • Fri 25 Mar 2022 18:42



Svar på tråden Legalisering av cannabis!?