Inlägg från: Gladhannapanna |Visa alla inlägg
  • Gladhannapanna

    Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder

    SO Nice: Jag ska ju opereras om två veckor, längtar efter att det är gjort men ser verkligen inte fram emot de första dygnen efter op. Kräktes så himla mycket sist!

    Har också samma trassel med att göra nr 2 som ni andra skriver om.

  • Gladhannapanna

    Lisaflisan: Jag opererade mitt främre framfall i våras och jag är rätt säker på att det blev riktigt bra. Men eftersom det bakre är kvar är det svårt att bedöma helheten än.

  • Gladhannapanna

    Hella: tack för att du delar med dig! Jag tror att klumpen du känner är ärrvävnad som kommer att minska med tiden. Fast det är bara min gissning så klart, jag är itne proffs!!!

    Hoppas att du slipper återfall, jag är också orolig för att jag ahr dålig bindväv, ska kolla det med gyn på måndag när jag ska skrivas in.

  • Gladhannapanna

    Dakine: Jag vet inte riktigt varför man får det, men jag fick det tydligast efter mitt första barns förlossning när jag var 34 år.
    Det är helt normalt att känna tyngdkänsla första tiden, men sedan bör det minska. de flesta här i tråden har ju mer besvär än tyngdkänsla, tex vid toabesök.

  • Gladhannapanna

    Intressant att läsa om andras erfarenheter!
    Det verkar som om det är ganska vanligt med framfall, men att det inte talas så mycket om det.
    Jag försöker vara öppen, men det är inte så lätt alla gånger. Vill liksom inte diskutera mitt underliv med vem som helst!

    Imorgon ska jag på inskrivning, hoppas att det är samma läkare som ska op denna gången som sist, jag har fullt förtroende för honom. Blir mer och mer nervös ju närmare det kommer, samtidigt längtar jag tills det är överstökat så klart!!!

    Jag var sövd sist och det vill jag bli igen, men ska be om medicin mot illamående kontinuerligt eftersom jag spydde så mkt sist!

  • Gladhannapanna

    So Nice: Tack för rådet om syrgas! SKa på inskrivning idag och då ska jag ta upp illamåendet och be dem har en plan för att minska det så mkt som möjligt.

    Återkommer innan op.

  • Gladhannapanna

    Har varit på inskrivning idag. Blev väldigt besviken när jag fick reda på att den läkare jag hade i våras pensionerades i fredags! Hade helst velat att han opererade mig igen.

    Den läkare jag träffade var dock väldigt bra, hon hade en student med och beskrev mitt framfall som en "allvarlig/stor defekt", hon tyckte också att det främre har blivit väldigt bra efter op i våras, känns ju skönt!

    Blir sövning igen, narkosläkaren och jag diskuterade riskerna fram coh tillbaka och hon tyckte att det är mindre risk med sövning även om spinal förmodligen hade gått bra det med. Hon läste i journalen från sist och kommenterade att jag fick väldigt mycket läkemedel under op...

    Fick med mig descuktansvampar samt medicin mot blödning hem som jag ska ta på onsdag. Känns som om de har väldigt bra koll, men jag gruvar mig ngt hemskt för allthopa!!!

  • Gladhannapanna

    Här kommer en liten rapport från sjuksängen. Mår enormt mycket bättre än sist. Nästan ingen blödning och knappt ngt illamående. Var en tredje läkare som op, inkallad från sahlgrenska bara för mig. De hade superkoll på min blödningsbenägenhet. Har redan duschat idag, ska hem senare i eftermiddag.

  • Gladhannapanna

    NU är jag hemma igen, väldigt skönt att vara hemma i sitt eget hem även om jag fick rejält ont efter att ha packat upp och gjort iordning lite fika. Nu är jag parkerad i soffan med laptopen och tv.

    Läkaren som skrev ut mig var ju inte med under min op, men hon gan mig väldigt bra råd tycker jag. Delar med mig av dem:
    Ingen löpning eller hopp på tre månader. Om jag känner besvär efter den tiden ska jag söka gyn igen.
    Under två månader ska jag helt undvika sex, knipövningar och annan träning.
    Första veckan får jag knappt gå promenader, därefter öka på försiktigt. Inte cykla eller så första månaden, helst två.
    Kan bada badkar och gå till simhallen när sårläkningen är klart efter 2-3 veckor.
    FÅr inte bli hård i magen eller bli förkyld med hosta heller. Hur lätt är det att undvika med två förskolebarn????

    Hon berättade att mina muskler hade släppt precis som för flera här inne, de har byggt upp mellangården och stagat upp bindväven med tråd som ska sitta i två månader! Jag frågade om återfallsrisken och hon sa att den finns helt klart eftersom jag är så ung och hade så stor defekt. Måste verkligen vara försiktig nu underläkningen!

Svar på tråden Fortsättningstråd Framfall/slid eller livmoder