• Katta86

    Vi som väntar junibebisar del 2!

    Här samlas vi som väntar och längtar eftera att våra underverk ska titta ut i juni -09


    (¯`°?.¸ ღ Anton o7o8o2 ღ ¸.?°´¯)
  • Svar på tråden Vi som väntar junibebisar del 2!
  • bebek
    Marinero skrev 2009-02-10 13:51:24 följande:
    Jag har ganska mkt sammandragningar. fast i perioder, när det kommer så kan de komma sådär var 5:e minut. Gör inget ont men som sagt lite konstig känsla, allt under naveln blir verkligen stenhårt. Sen släpper det o så håller de på så ett tag. Sen kan de va borta ett tag.
    ja precis! det blir stenhårt! hur högt går era "magar" jag känner kanten över naveln nu.
    Men  en kvinna runt 1.70 har ju normallång överkropp och rätt mycket plats upp till revbenen.. jag är liksom strax över 1.50..  funderar på om jag kommer bli en vandrande mage..
  • kicki08

    Jag känner inte riktigt vart livmodern slutar... jag verkar bära väldigt lågt och det känns inte som om livmodern gått ovanför naveln ännu. är i V 22+2 idag.

    Jo jag har oxå ganska mycket sammandragningar. Men det är oftast när jag haft en stressig dag eller sådär. kanske hör ihop.

  • Grodan12

    Har du varit hos BM, min kände på kanten så att jag själv nu kan känna vart den slutar.

  • Daisyduck

    Blir less på alla pekfingrar från livsmedelsverket och dyl. Vi gravida ska skölja exempelvis grönsaker noggrant för att undvika toxoplasmosinfektion, men herregud - hur fasiken ska man då kunna äta på restaurang? Dom kanske inte har sköljt ordentligt! *Suckar irriterat*

  • Tärning6
    Daisyduck skrev 2009-02-10 16:52:17 följande:
    Blir less på alla pekfingrar från livsmedelsverket och dyl. Vi gravida ska skölja exempelvis grönsaker noggrant för att undvika toxoplasmosinfektion, men herregud - hur fasiken ska man då kunna äta på restaurang? Dom kanske inte har sköljt ordentligt! *Suckar irriterat*
    Man får ej bli för extrem men jag förstår dig de e mycke som vi gravida bör äta å inte äta å bör akta oss för å inte
  • LakeHill

    Har också lite sammandragningar ibland, men inte så kraftiga. Min livmoder slutar en bit ovanför naveln nu. Jag är 178 cm lång, men upplevde att det blev väldigt trångt första graviditeten, det var riktigt jobbigt för mej att äta de sista månaderna, för livmodern tryckte så mycket uppåt på tarmarna, så jag fick onte i magen nästan varje gång jag åt. Sista tre veckorna innan förlossningen släppte det, då barnet fixerade sej. Men det beror säkert på hur livmodern ligger, tror att min ligger långt upp. Å andra sidan ligger ju bebben ofta och trycker på urinblåsan också, hmm.

  • 3barnsmor35
    bebek skrev 2009-02-09 23:13:15 följande:
    mm.. min får gärna stanna max till 7/6:) haha ja jag vet dialekter är lite roliga.. men skånska måste ändå vara svårare än norrländska.. men förstår ni skåningar danska? för mig kunde de lika gärna prata kinesiska
    Japp, jag fattar danska
    Världens bästa mamma till mina barn - Tösen 0403, Lillan 0604 & Lilla Trean BF 090625
  • bebek

    hm, det ska bli roligt att se hur man själv/alla ser ut sen mot våren:D

    Ang mat, så tror jag det är sunt förnuft, jag menar hur vanligt är det att man får toxaplasmainfektion annars? Men de flesta resturanger är otroligt nog väldigt bra hygien och plasthandskar när man hanterar vissa grönsaker/mat. men det är klart det finns ställen som slarvar! Kebab/pizza är nog inget jag äter hur som helst...
    men de flesta sådana ställen har ju öppet kök. Samt mjukglass, uff det är många som kan slarva med pastöriseringen där.

    men tänk utanför sverige, till södrare grader, där är de inte så kinkiga, men många av oss blir ju magsjuka av ett oskalat päron därifrån:)

    Men ädelost, visst är den okej om jag värmer den i sås? Nästtill kokpunkt, då lär den ju pastöriseras med råge..

  • Daisyduck

    Sunt förnuft absolut. Frågan är väl bara vad som är sunt förnuft för vem. Sällan att jag skölde en gurka (exempelvis) innan jag blev gravid... Kanske därför jag utgår från att andra (restauranger och dyl.) slarvar. Som man känner sig själv känner man andra Har under graviditeten bl a satt tänderna i mackor från bageri där salladsbladet varit sandigt!


    bebek skrev 2009-02-10 18:24:01 följande:
    Ang mat, så tror jag det är sunt förnuft, jag menar hur vanligt är det att man får toxaplasmainfektion annars? Men de flesta resturanger är otroligt nog väldigt bra hygien och plasthandskar när man hanterar vissa grönsaker/mat. men det är klart det finns ställen som slarvar!
  • bebek

    ja du har nog rätt daisyduck.
    men sandig salladsblad! nä fyfan:P skulle nog smälla upp mackan i ansiktet på "bagarn" har fått salladsblad med lusar på en gång.. trodde jag skulle kräkas.. 

    hehe jag skalar t.om mina gurkor, har jag fått från allt resturangarbete:P likaså ha olika skärbrädor till allt! har helst handskar på mig när jag håller på med kött också, men jag är lite känslig mot rått kött... Men jag är nog lite överdriven o arbetsskadad;)

Svar på tråden Vi som väntar junibebisar del 2!