• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • Ellia

    Här är jag med- nylandad i vardagen hittade jag denna 13:e tråd. Kanske ett turnummer...?

  • Boo8

    Wiley: Jag hann bara med Rimfrost, JAM08 & Vientzi tror jag det var... Började på sista sidan o arbetade mig uppifrån... Melou tror jag jag inte kom fram till....

    Vad bra att ganska många har hittat hit nu iaf

    Tallevante: Grattis!!! Nu är ju SU stängt men kanske du kan ringa gynakuten om höra om du ska sluta tvärt eller hur det går till....

  • tallevante

    jag har ringt 3 ställen och ingen kan ge mig nåt råd..

  • Boo8

    Tallevante: Men någon måste väl veta?!?! Har du pratat med gyn på SU??? Där brukar ju tom ibland IVF-läkarna vara jour.
    Ring också det vanliga numret till SU o lämna ett meddelande så ringer de upp dig så fort de är där!

    Starta en tråd här på FL också med frågan så kanske du får svar från någon som upplevt samma sak?!?

  • tallevante

    jo gyn hade jour på su men dom kunde inte svara..startade2 trådar men inga svar..men nyss hitta jag en sida från su där det står att får man ingen blödning inom 14dgr så ska man ta ett test, om det är plus ska man omedelbart sluta spraya och kontakta su när dom öppnar

  • Wiley

    tallevante: Oj, va spännande, Grattis! Hoppas plusset håller i sig nu och växer starkare för var dag!!!

    Boo76: Ok, jag fortsätter och inboxar några till, Katja, Haz, Felisa , Lerdala har jag skickat till.

  • Fru O Mamma Kokkonen

    Hej

    Jag är här med.. hihi.. börjar spraya på onsdag.. ^^

    Tallevante: Gratta här också.. Å så undrade jag om du/ni gjort något speciellt förra månaden då de tog sig.. Hihi.. är beredd på allt.. fast det var "sista chansen"  spontant innan ivf nu!


  • JaMA08

    Wiley: Tack för ditt inlägg till mig, jag undrade över den övre gränsen{#lang_emotions_embarassed} men jag läste att BMI är 35 så jag har 5kg att arbeta med tills första besöket.

    Vad händer under första besöket?? Vad ska vi tänka på?? Känns som man har mycket tankar kring detta när man närmar sig IVF, ibland känns det som det är ett enda stort kaos inom mig. Trodde ju aldrig att man skulle nå hit.

    BOO76: Jag är oxå SSK, vart arbetar du?? Jag arbetar på Sahlgrenska *S* komiskt då vår bebis kanske görs där, men är man hängiven Su/SS så är man. Jag vet om att sövning är svår att få men jag tjatade mig till sövning vid gastroskopi så man vet aldrig. Annars kanske jag kan få Prophofol *S* det är ju en superbra medicin. Kan ju ta med från jobbet *hm*

    Vet ej när vi har ÄP, får väl vårt första besök inom 90dagar. Men jag gruvar mig stort för det eftersom jag upplevde spolning så jobbig, sedan tål jag inte morfin mm men jag ska prata med kollegorna på IVF. Ibland får man lite mer förståelse och hjälp om man arbetar på samma sjukhus, tråkigt men sant!

    Lycka till ni andra oxå, vi hoppas på ett bra 2010! Kramiz

  • Boo8

    JaMA08: Jag jobbar inom Nusjukvården på en medicinavdelning. Tufft o mycket att göra men roligt. Folk tycker dock jag är konstig som är så rädd för sjukvården när jag jobbar inom den. Skönt att höra att det finns fler som tycker saker o ting är jobbiga.

    Jag fick Morfinet (Rapifen) tror jag det hette & Dormicum (det ville jag ha) för jag var så stressad. Bad dem spruta lååångsamt så jag inte skulle få total-snurren vilket gick väldigt bra. Den enda biverkan var egentligen att jag mådde illa på väg hem i bilen. Men visst kan det vara så att de har mer förståelse för att man är insatt i vissa saker. Sjukt men som du säger så är det ibland sant!

    Det är jättemycket tankar som far omkring innan/under IVF-processen o jag trodde det skulle bli mindre men jag grubblar alltid på en massa saker!

    Första besöket:

    Gruppinfo: Man sitter i en grupp med 6-8 par och en BM förklarar detta med IVF/ICSI med power-point. Man får också se en film som är lite rörande, för det träffar så rätt i prick. Det finns tid för allmänna frågor men ingen frågade något i våran grupp... Man spar liksom det till senare. Infon upprepas x flera.

    Läkarsamtal:
    Dr går igenom provsvar, undersökningar som är gjorda, papprena man fått hemskickade vid kallelsen (godkännande av frysning av ägg, godkännande av IVF, hälsahistoria mm). Orsaken till varför ni har hamnat hos IVF-kliniken. Ev komplettering av prover (jag fick ta om TSH, T4 då de hade varit lite höga vid något tillfälle).
    Han informerad också om hur processen går till (jag fick dock berätta för Dr för han märkte att jag redan visste en hel del {#lang_emotions_wink})
    Han gjorde också en gynundersökning + VUL
    Beräknar dosering på läkemedel
    Tid för frågor
    mm

    BM-Samtal: Går igenom IVF:en igen!!! Behandlingsdagbok. Jag fick sprutgenomgång också eftersom jag bor 11 mil därifrån. Men det gick ju fort... jag har ju givit några genom mina ssk-dagar! Och här brukar man få ett prel-datum för ÄP och uppstarts-tid!!
    Tid för fler frågor!

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13