• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • Zeitgeist

    Boo: Jodå, vinner som sagt alla gånger över att vara konstant illamående ;)

    JAMA08: Det är väldigt individuellt utifrån sjukdom, ålder etc så jag vet inte om statistiken säger sådär väldigt mycket. Har vid något tillfälle hört att det är ca 35 % chans per gång.

  • Wiley

    JaMA08: Nej då, du är inte jobbiga, inga frågor är för jobbiga här.
    Har hört samma siffra som Rimfrost, men även att efter tre försök är 70% som lyckats. Det är bara att hålla ut och aldrig ge upp!
    Lycka till, kram!

    Rimfrost: Jag ska på VUL den 14.1. Snart ruvar vi...och plussar så klart!!!

  • Zeitgeist

    Wiley: Själv ska jag på VUL imorgon- hoppas verkligen att allt ser bra ut så att det kan bli av redan nästa vecka. Tyvärr blir det lite lätt kaotiskt om det blir bara någon vecka försenat så det är bara att hålla tummarna. Snart plussar vi! : )

    Katja: Härligt : ) Eller tja, skönt att det är på gång iaf?

  • Aurora1979

    Hmm, ja då var vi hemma igen. Vi har väl både bra och dåliga nyheter tror jag?! Känner mig inte alls mer klar i huvudet idag än igår.

    Biopsin gick bra, jag fick vara med hela tiden och se på. De hittade inget i bitestikeln men läkaren ringde för en stund sen och sa att det hade hittat spermier från testerna ur testiklarna! :)

    MEN och det är ett stor men... Martin har tydligen en kromosomavvikelse. 47XYY, har verkligen ingen aning om vad det betyder för vår del. Så det är svårt att glädjas över nyheten om att de hittade spermier. Det finns något som heter Klinefelters syndrom såg jag men då skulle man ha 47XXY, alltså en extra "kvinnlig kromosom". Läkaren skulle skicka remiss för oss till genetikern innan vi kan gå vidare. Måste läsa på mer om det här... usch blev ju bara fler frågetecken. *suck*

  • Vienzi

    Aurora79: Oj, vet inte vad jag ska säga, förstår att det är många tankar som snurrar. Hoppas du hittar information som reder ut litegrann.

  • SmillaK

    Hej allihopa!

    Jag har följt tråden ett bra tag nu, men eftersom det ännu inte blivit någon IVF så har jag inte skrivit några inlägg. Men nu kände jag mig manad efersom det dykt upp en som är i liknande situation som vi. Jag följer er alla med spänning och hoppas att det snart är fler som flyttar över till gravidtråden. 
     
    Aurora79: Vi har fått reda på att min sambo har kleinfelters, alltså XXY. De gjorde kromosomtestet innan biopsi, men trots det så ska en biopsi göras för att se om han har några spermier (spermieproverna har inte innehållit några spermier). De verkar därför ha hopp om att det kan gå fast jag har svårt att förstå hur det ska gå till så att man kan vara säker på att avvikelsen inte går i arv. Har letat mycket på nätet men det står olika saker, och vi har inte varit i kontakt med läkaren sedan vi fick provsvaret. Om du får veta något mer så är jag väldigt nyfiken. De hade tydligen körigt nu så de kunde inte hålla vårdgarantin med biopsin, så vi väntar, som vanligt...

  • Aurora1979

    Vienzi: Ja inte blev det klarare iaf... :( SmillaK: De höll vårdgarantin med biopsin för min sambo iaf... inom 2 månader blev det. Vi gjorde oxå kromosomtestet innan biopsin men vi fick svaret idag samtidigt som läkaren gjorde biopsin... så det blev lite mycket i huvudet för oss... Berättar mer så fort jag vet ngt.

  • Wiley

    SmillaK & Aurora: Oj vad jobbigt det låter. håller tummarna att ni lyckas mot alla odds! Hur stor eller liten är chansen? Kram på er, kom ihåg att ni är starkare än ni tror!

    Rimfrost: Hur har det gått för dig?

    Katja: Grattis till spraystart, snart plussar du mé, stå ut nu det sista bara! Visa att du har lite finsk Sisu!{#lang_emotions_cool}

  • Wiley

    Jag försöker läsa på SU:s hemsida men hittar inget...är det så att man får bara göra 1ET + 3FET? Om man har fler i frysen, hur gör man då, ska man betala och isf hur mycket?

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13