• Boo8

    Sahlgrenska - Del 13

    Sahlgrenska - Del 12


    Här samlas vi som gör IVF på Sahlgrenska. Välkomna gamla som nya!

    Skriv om frågor och funderingar som du har, du får garanterat svar på dem i denna tråd. Här hjälper vi alla varandra och både peppar och stöttar varandra i uppgångar och motgångar.

    Skriv gärna in dig på vår lista som vi har i medlemstråden, alla som är aktiva i tråden står med, så vi kan hålla koll på varandra, var vi är i behandlingar osv.

    Tidigare trådar
    Del 12: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m47693757.html 
    Del 11: www.familjeliv.se/Forum-7-134/m45263328.html
    Del 10: www.familjeliv.se/Forum-11-261/m42857182.html

    Medlemstråden:
    www.familjeliv.se/Forum-7-134/m48909129.html 

    Tråden för dem som blivit gravida/vi som ska bli gravida (del 3)!!!
    www.familjeliv.se/Forum-2-14/m49604048.html
    2010 är vårt år!!!
  • Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13
  • Vienzi
    Zeitgeist skrev 2010-01-02 20:01:06 följande:
    Vienzi: Jo, smaken är väl inte direkt någon höjdare. Nojig som jag är blir jag ändå på något sätt glad över att den smakar så illa- då vet man iaf att man har fått i sig något.... Ibland är man konstigare än annars ; )
    Haha - jo, du har ju helt klart en poäng där... Men den kunde ju smakat hallon eller vanilj...
  • Pigelinen

    lägger till favvisar så att jag inte tappar bort er

    Just nu ligger allt på inväntan... på fredag åker vi på välbehövlig semester till värmen och efter det ska vi ringa SU och boka tid för syskonförsök... hoppas på tid i slutet av april eller maj


  • Aurora1979

    Har hittat hit med. Är så nervös inför biopsin på torsdag. Sista chansen för min sambo att få barn med sina egna gener liksom. {#lang_emotions_undecided}

  • felisa

    Halloj alla tjejer!

    Har inte skrivit här på ett tag, då jag ibland behöver förtränga allt som har med barn att göra Men jag följer tråden, och hoppas för er alla!


    Har nu bara ett litet ägg kvar i frysen, som jag är övertygad om inte kommer klara upptingen. Blir väl någon eventuellt FET nästa vecka kanske.. Har ärligt talat tappat helt hoppet om ivf, känns som att det aldrig kommer bli något av detta. Hur länge ska man orka.. Fjärde försöket, femte, sjätte, sjunde.. För var gång så sjunker ju motiviationen! Är iaf så tacksam över att jag inte behöver mycket hormoner, räcker med pergo innan ett FET..


    Jag har iaf under julledigheten insett att jag måste byta jobb, innan jag kvävs. Så nu kommer min energi gå åt till att söka något mer stimulerande arbete. Vet precis vad jag helst skulle vilja jobba med, men det är tyvärr mycket populärt inom mitt yrkesområde.. Men men, ska iaf försöka..


    Aurora: Förstår att du är nervös, vilken grej liksom! Hoppas att allting kommer att gå bra, och att läkarna hittar duktiga simmare Hur tar din man allt detta?


     


     

  • Vienzi
    Aurora1979 skrev 2010-01-04 11:00:47 följande:
    Har hittat hit med. Är så nervös inför biopsin på torsdag. Sista chansen för min sambo att få barn med sina egna gener liksom.
    Förstår verkligen att du är nervös. Hoppas ni får ett positivt besked.

    Tallevante: Stort grattis! Felisa: Känner igen mig i det du skriver. Jag läser också allt men kommenterar inte alltid. Jag vill inte vara "Vienzi- hon som gör ivf" så mellan behandlingarna vill jag inte engagera mig så mycket, samtidigt vill jag ju vara kvar i gemenskapen så det blir en liten avvägning där...
    Jag hoppas ägget klarar upptiningen.
    Det var roliga youtube-klipp förresten! Aldrig sett Remi förut.  Och de japanska filmerna, ja vad säger man... Humorn där verkar vara...annorlunda mot här... Men den med fåtöljerna var ju sjukt rolig! 
  • JaMA08

    BOO76: Tack för ditt inlägg, nu vet jag lite hur de funkar *L* Så du arbetar på NÄL, där gjorde jag många praktiker under ssk-utb. Min kompis arbetar även på IVA där, ett trevligt sjukhus.

    Ska bli intressant och se hur många försök samt om IVF lyckas-jag är skeptisk. Har ÄL nu och har 3+3 äggblåsor som jag hoppas att Martins spermier ska tycka om *S* Nu ska det mysas och se om vi kan fixa bebis själva. Vi hörs av! Kram på dig och alla andra här på tråden.

  • Tiiinkerbell

    Hej här kommer man tillbaka efter att tagit en break från FL sedan mars.

    Vågar mig svagt in på FL igen efter två misslyckade graviditeter genom ivf.

    Jag behöver lite råd. Vi har ett ägg i frysen och vi är tveksamma om vi ska kontakta su och be om att få göra en fet innan sommaren eller efter. Vi har tänkt resa under sommaren, men skulle jag våga de om jag är gravid? skulle vi göra fet nu innan så hinner vi ju göra ett vul innan och se så att pyret lever, vilket vi aldrig hunnit se innan då de alltid varit missfall. Hur hade ni gjort?

    Både sambon och jag är tveksamma. Samtidigt som min bebis längtan växer med all hastighet nu när jag vågar släppa in den efter ett break från allt som heter bebis.

  • Wiley

    Tiiinkerbell: Jag tycker att ni ska göra FET nu. Om det inte är nån extremt avancerad resa, så går det säkert bra att åka iväg även gravid {#lang_emotions_gravid}.
    Det värsta är väl ändå längtan och den eviga väntan.

    Själv har jag slutat leva mitt liv efter IVF och istället låta ivf:en följa mitt/vårat liv. Annars skulle mman aldrig kunna göra nånting utan bara leva i en ständig väntan.

    Aurora: Håller tummarna HÅRT! Lycka till. Blir han sövd under biopsin?

  • Zeitgeist

    Tallevante: Grattis!!!

    Vienzi: Jo, det hade ju såklart också varit ett alternativ ; )

    Aurora: Förstår att ni är spända. Håller tummarna för att allt går bra!

    Felisa: Jobbigt att alla andra också har samma "jobbsmak"- fast det kanske finns något annat ok alternativ?

    Tiinkerbell: Håller med Wiley om att man inte kan låta ivf styra allt. Sen är det ju klart att det påverkar. En sak som kan vara värt att kolla upp innan man väljer resmål är kanske vilka vaccinationer m.m. man kan ta som gravid- vet t.ex. att man ska undvika att bli gravid upp till tre månader efter att man har tagit malariaprofylax (lärde mig det när en kompis blev gravid på en rundresa i Asien och var fullproppad med malariaprofylax... Bebisen klarade sig dock utan missbildningar, vilket tydligen är det man är rädd för annars). 

    Sen beror det ju lite på hur man resonerar- vi funderar själva på att åka till Libyen med utgångspunkten att vi skulle bli så glada om vi lyckades med ivf att vi inte skulle bry oss om att vi förlorade en massa pengar på en inställd resa ; )

    Själv har jag bara två dagar kvar till VUL inför FET. Hoppas verkligen att slemhinnorna har vuxit till som de ska så att det blir FET nästa vecka. Jag har fortfarande ingen känsla av att det skulle kunna gå vägen och låter än så länge sambon stå för oron. Jag har förresten drabbats av en lite rolig biverkning på sistone- "förändrad sexlust" som det så fint står i fass. Har börjat få verklig förståelse för hur tonårspojkar känner det när hormonerna svallar i kroppen.... Well, well, det är onekligen en av de trevligare biverkningarna jag (och min sambo) har drabbats av hittills - den slår illamående, huvudvärk och viktuppgång med hästlängder : )

  • Aurora1979

    Tack tjejer för lite stöd o peppning.

    Min sambo kommer att få lokalbedövning under biopsin, det är väl egentligen allt vi vet!? Inte direkt stor info om proceduren, det får man läsa sig till på nätet verkar det som. Inte för att den infon gör någon skillnad på resultatet...

    Hur han tar det.... ja det är väl lite upp och ner med det. Ibland verkar han må helt okej men ibland är han helt förstörd och är helt säker på att vi aldrig kommer att få barn och han tycker att han bara förstör för mig... :( Vi har träffat psykologen, Stina, en gång och har tid hos henne igen ett par dagar efter biopsin. Kanske kommer behövas?

    Glädjande nyheter är i alla fall att vi har bestämt oss för att gifta oss i sommar, så att vi har ngt roligt att se fram emot i år. {#lang_emotions_heart}  Kanske kan han även känna sig ännu säkrare på att jag inte skulle lämna honom eller så... Som tydligen hans mors första tanke var när vi fick reda på hans test visade på noll spermier!?

Svar på tråden Sahlgrenska - Del 13