• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • t0va

    Tanja Thim: har du skrivit in dig på någon mödravådscentral? Om du har det så kanske de kan ordna en läkarkontakt om inte så ring och fråga, har de inte fullt på privata klinikerna så brukar man få välja precis vart man vill. 

  • ollileah
    t0va skrev 2010-03-16 16:14:21 följande:
    Tyvärr är många läkare i primärvården inte speciellt kunniga på graviditeter, de ska vara allmänbildare men min uppfattning är att många kan typ inget om mycket men tror sig veta. Min husläkare hade vettet att säga att han inte kunde svara på mina frågor kring medicin och graviditet och hänvisade mig till mvc istället. Men få läkare gör sånt har jag märkt.
    Instämmer till fullo!! det borde verkligen finnas fler inom vården som hänvisar vidare/tar reda på svar när man inte själv vet -är ju inget fel i att sakna besked (svårt att vara specialist på allt ) men då måste man ju veta när man ska remittera vidare!

    Tanja Thim:
    Klart man kan ha foglossning i v. 15 -dummaste jag hört! Det som är viktigt att det står på sjukintyget är att man går på kryckor och hur arbetsförmågan minskat. Om man går på kryckor alt sitter i rullstol så brukar heltids-sjkskr vara ok, om inte kan det vara osäkert med heltid men däremot halvtid

    Idag har varit en... nästan ok dag. Har mer ont ned över symfysen vilket gör det svårare att gå. Det positiva är att jag kunnat ta mig fram idag MEN det känns inte bra att jag börjat få ont där jämt. Har ju sen tidigare mest haft problem med de bakre fogarna -får som ett band över hela ryggslutet ned mot bäckenet som spänner och drar och så måste jag lägga mig. (utöver lite hugg och konstant molande, men molandet har ju försvunnit när jag blivit van vid smärtan -det är ju INGENTING jmf med det andra )
    Att symfysen nu börjat krångla med en sån här hög smärt-intensitet känns olustigt inför framtiden. Det var ju det som gjorde att jag inte tog mig fram i tisd förra veckan ens med kryckor så jag är lite nere... Har nämligen gjort absolut ingenting och borde inte ha ont så om det fortsätter å krångla finns risk för att jag blivit sämre -och hur mkt sämre kan jag bli innan kryckorna inte räcker till? Just nu är det dagislämningen som är i farosonen, får väl se hur länge till det funkar... Är enda aktiviteten som jag fortfarande kan dra in på så...
    Jag har alltså kunnat gå idag med mina kryckor det är bara det att jag återigen blivit sämre i mitt "normaltillstånd" och nu börjar det f*n bli jobbigt! Känns så olustigt att inte veta om det räcker med kryckor i framtiden, vill verkligen inte bli ännu sämre
  • heartbeat186

    Var till läkaren på mvc igår... hon sjukskrev mig en månad till och börja med för hon var lite osäker på om fk skulle godkänna min sjukskrivning... dels för foglossningen och dels för att jag gått o blivit arbetslös iochmed detta oxå... så vi får väl se vad fk har att säga men hon sa att vi prövar med en månad godkänner dom så skulle hon sjukskriva mig tiden ut om det absolut inte blir bättre... och som d känns nu så kommer ja nog sitta som ett annat kolli om 2 mån lr nåt.... allting i bäcken/ryggen har börjat krångla så.... SUCK!

  • Queenofice

    heartbeat186
    har hört att läkarna vill inte sjukskriva en till bf för att dem vet att fk säger nej och då tar dem pö om pö i stället.

    Håller tummarna för att era sjukskrivningar går igenom.

  • Tanja Thim

    Nu har jag pratat med mvc och dom sa att jag skulle höra av mig om det inte blev bättre av akupunktur.. Hon ville inte boka nån tid hos en läkare än utan bara vänta och se efter jag varit hos sjukgymnasten igen..

  • Pappakontroll

    Nu har ju inte direkt jag foglossning eftersom jag är kille men min sambo hade ganska rejäl foglossning. Det som hjälpte henne förutom kryckor var ett magbälte. Nu kommer jag inte exakt ihåg vad den hette men du vet nog vad jag menar. Hon hade två modeller, en var bara ett bälte och en gick upp över magen. Den senare fungerade bäst tyckte hon. Alvedon när smärtan är för mycket enligt vår läkare.


    Pappakontroll


    pappakontroll.blogspot.com/


  • t0va

    Kanske en dum fråga, men om ni ligger på rygg får ni superont i fogarna då?
    Jag har märkt mer och mer att jag inte kan ligga på rygg nu, för då kommer jag ingenstans alls, igår skulle jag ligga och känna efter om den lilla saken i magen ville sparka, men inte en rörelse... den sov säkert. Sen när jag drog upp ena benet för att vända mig så gjorde det så fruktansvärt ont. Sambon får hjälpa mig upp ur sängen om jag ligger på rygg och det är något som smärtar massa.

    Som tur är så kan jag inte sova på rygg så jag vaknar aldrig på rygg och inte tar mig upp. En fördel av att vara sidosovare :)

  • Queenofice

    t0va
    jag har aldrig kunnat legat på rygg utan bara på sidan och sen får jag hjälp av gubben då jag har som ondast att vrida och ta mig ur sängen.

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!