• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • ollileah
    Tanja Thim skrev 2010-03-17 10:15:00 följande:
    Nu har jag pratat med mvc och dom sa att jag skulle höra av mig om det inte blev bättre av akupunktur.. Hon ville inte boka nån tid hos en läkare än utan bara vänta och se efter jag varit hos sjukgymnasten igen..
    Akupunktur kan ta mellan 4-6 ggr innan effekt kan ses -och då man får det som mest 2ggr/v kan det alltså ta upp till 3v innan du har ngn effekt av behandlingen. Och visst var du bara sjukskriven 2v?
    Queenofice skrev 2010-03-17 07:57:28 följande:
    har hört att läkarna vill inte sjukskriva en till bf för att dem vet att fk säger nej och då tar dem pö om pö i stället.
    DET förklarar en hel del Guud så man sprungit till dessa läkare denna graviditet!

    Tova: Har oxå besvär om jag legat på rygg i bak-fogen, är det samma fog för dig?
  • t0va
    Queenofice skrev 2010-03-17 12:57:23 följande:
    t0va jag har aldrig kunnat legat på rygg utan bara på sidan och sen får jag hjälp av gubben då jag har som ondast att vrida och ta mig ur sängen.
    oki, mitt började göra ont när jag ligger på rygg men nu gör det asont. Märkte igår hos tandläkaren att det gick ok när jag inte låg så plant utan halvsatt upp. Så de fick klättra lite mer runt mig istället.

    Någon av er som skaffat glidlakan då, jag har funderat på det länge men det är ju så dyrt. Testade med lakan av glidmaterial men det blev så svårt att hålla slätt och är det inte slätt så får jag ont av det.
  • Queenofice

    t0va
    Jag har också funderat på lakanet, men har aldrig hört mig för på rehab om jag kan få lånat ett och vad de kostar att hyra ett. Nu ska jag för hoppningsvist ha i natt om inte senast fre-lör då de ska sätta igång mig.

  • t0va
    Queenofice skrev 2010-03-17 13:16:08 följande:
    t0va Jag har också funderat på lakanet, men har aldrig hört mig för på rehab om jag kan få lånat ett och vad de kostar att hyra ett. Nu ska jag för hoppningsvist ha i natt om inte senast fre-lör då de ska sätta igång mig.
    aha, du är så nära. Så spännande :)

    I mitt landsting så är det så att om man får det för att andra ska hjälpa en då är det landstingets sak att bekosta men om man ska ha det för att klara sig själv bättre då måste man köpa själv. Tror det ligger runt 500kr. Men självklart så vänds allt till att det är egenansvar. Vi gjorde ett försök när sambon hade en massa epilepsianfall och jag som är ett par storlekar mindre än honom skulle försöka vända när han krampar. Är ju dumt att ligga på rygg när man inte är vid medvetande. Men de lyckades tom. vända det till att det var egenansvar. Sen orkade vi inte bråka och hans anfall minskade så det blev ett ickeproblem.

    Ska kolla hur det är nu, man kanske kan få hjälp om det går via mvc ändå.
  • Queenofice

    t0va
    min sjukgymnast som är kopplad till mvc ringde till min närmaste hjälpmedels central när jag fick tången och med den grejen så var de inga problem de hade dem hemma på lager, men vet inte hur de är med dem andra grejerna.

    Tråkigt att dem skulle vara så ursäkta! dumma i huvudet att de är egenansvar om de var du som hjälpte din man :(
    Tycker du absolut ska höra efter :) Fråga skadar aldrig :)

  • t0va

    Ja jösses... dumm i huvudet är bara en början ;)

    Japp är bakfogarna som är bråkigast för mig, hade känningar från ljumskarna i början men det hände inget mer än att det kändes några gånger. Ska ta och kolla upp hur det ligger till med vattengympa här också. måste bara jaga ifatt sjukgymnasten, men med telefontid i en halvtimme tidiga mornar så är det svårt, men de kanske itne vill bli nådda.

  • Tanja Thim

    ja det stämmer att jag bara var sjukskriven 2v.. Men jag har en tid på fredag så då får jag väl prata med sjukgymnasten om vad hon tycker jag ska göra.. Känns som hon är den enda som har tid att lyssna på mig ordentligt..

    Har hört att det är normalt att  dom bara sjukskriver 2v i stöten iaf till en början..

  • Queenofice

    Tanja Thim
    Min läkare ville bara sjukskriva mig på halv tid först för att jag hade inte så ont och att jag skulle komma vara så urless på slutet om jag vart heltids sjukskriven så tidigt. De var i oktober. Mina arbetsgivare höll inte alls med och skulle absolut vara heltids sjukskriven! Som om dem får bestämma de då! Ganska lång historia som jag inte orkar rabbla upp nu. Kan i allafall säga att de blev att ta till sig facket med stridigheter och slagsmål med försäkringskassan. Så jag var halvtids sjukskriven i två veckor sen heltidis sjukskriven fram till V.32 Bara för att läkarna inte vill skriva till bf för att då strular fk ännu mer som jag skrev om tidigare. När jag hade kommit till v.32 så fick jag sista intyget om sjukskrivning till bf. Så nu har jag börjat ta av föräldra dagarna.

  • Tanja Thim

    Ok:) ja min läkare sa att dom inte vill sjukskriva för länge för då brukar inte fk godkänna.. Men att jag skulle komma tillbaka om jag kände att jag hade för ont för att jobba.. Fast jag går nog till en läkare på mvc i så fall..

    Hon sa också att hon inte tänkte göra nå mer och inte kunde om inte fk godkände min sjukskrivning.. Därför hon bara ville sjukskriva 2 v. Men är det inte 30 dagars handläggningstid på fk? Då borde jag ju inte veta om dom godkänner eller inte förrän efter den här tiden gått ut..

  • Queenofice

    Tanja Thim
    Ja de där är en klurig sak när de har 30 dagars handläggning.
    Men som du säger gå till en annan läkare som är kopplad med mvc för dem har lite mer kunskap om gravida

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!