• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • Bibbif
    ollileah skrev 2010-03-19 10:22:54 följande:
    Att man har bäcken-smärta efter förlossning är naturligt -man kan ha känningar i flera år. Därför sägs det att man ska vara helt läkt innan man påbörjar ny graviditet för att undvika grava problem med fogarna.
    Precis! Därför det blir nästan 4 år mellan mina barn. Jag hade som mål att innan en ny graviditet skulle 
    1) dottern inte vara ibehov av att jag lyfter etc dvs kunna gå på toaletten själv, kunna  klä på/av sig själv, kunna sätta sig i bilen själv etc  för att slippa onödiga påfrestningar
    2) jag skulle vara besvärsfri i vardagen och kunna jogga en mil.
    Sen blev det bebisverkstad =)

    Fast helt läkt, nä, då skulle det nog inte blivit ett andra barn för mig någonsin. Ville gärna ha ett syskon. Men NU så får det vara klart med bebisversktad. Vill ju kunna leka med mina barn =)
  • ollileah

    En sjg är super för apupunktur och träning (ingår i grund-utbildningen), och är oftast bra även för manipulation om bäckenet låst sig i fel position (ingår delvis i grundutbildningen). För att vara på den säkra sidan kan man på nätet söka på sjukgymnast + OMT och så får man veta var de finns på den ort där man bor. -Det är den högre utbildning för de sjukgymnaster som nishat sig mot Ortopedisk Manuell Terapi -de kan lika mkt som en naprapat/kiropraktor plus att de därutöver har ett stort medicinskt kunnande. Det här är förklaringen till att man hos en del sjg tycker att de inte kunnat så mkt om foglossning medan andra kunnat massvis. Jag själv jobbar med barn -ingen foglossning där inte Men föräldrarna till barnen är tacksamma att de fått träffa mig istället för en sjukgymnast som kan foglossning


    Bibbif: jag är så GLAD att jag sluppit foglossningen de andra gångerna -har alltid velat ha 3 barn och nu får jag ju det! Hade kanske kunnat tänka mig en 4 oxå men de tankarna är definitivt borta nu, är så tacksam för vad jag har så  
    Och du, trist trist med rullstolen men SÅ bra att du blivit bättre nu efter 1.5v -förhoppningsvis är du ännu bättre efter ytterligare 1.5v!!
    Är tillbaka efter sjg nu -riktigt uthärdligt med nålarna! Ska få en ny TENS oxå, mina elektroder har blivit uttjänade. Trevlig helg allihopa!
  • t0va

    Nu har jag varit och köpt ett flodhästbälte, menar ju foglossningsbälte. Sambon var med till dietisten och hjälpmedelsbutiken ligger i närhteten av hans jobb så vi slank in där.
    Det känns bättre får se om det hjälper en längre stund. Igår hade jag så fruktansvärt ont, kunde inte komma ner till golvet. Stackars kanin som vill komma upp i knät men jag fick inte upp henne.

    Men nu har sambon börjat lära sig hur han ska få mig ur sängen utan att jag ska skrika och väcka alla grannar, så det går frammåt. Ska jaga sjukgymnasten på måndag.

  • 060810

    Tova:
    Kom ihåg att INTE sitta med bältet på dig utan ska du sitta ska du ta av det, annars kan du få ont av bältet. Jag gjorde det misstaget igår och glömde ta av mig bältet när jag åt lunch med min kompis och gud i helvetet vad ont det gjorde när jag reste mig.. :(
    Hoppas det hjälper dig bra nu. Min första grav. så hjälpte bältet jättebra! :) Andra hjälpte det okej, denna lite mindre då jag snabbt får ont av bältet men använder det ändå.

    Idag gjorde jag en grov miss i stan.. Sprang några korta steg efter dotterns balong.. Eller sprang och sprang, gick snabbt men fasen vad ont det gjorde.. :(
    Jaja får skylla mig själv!

  • Bibbif
    ollileah: så bra att det var uthärdligt denna gång. Fast vad jag vill minnas från det jag gick så var det nästan dom gånger det gjorde som mest ont som gav bäst effekt efteråt. Som att det då blev "fullträff" Något du upplevt?
    Oja, som sagt SÅÅÅ skönt att jag blivit lite bättre. Även om läkaren sagt det är helt ok att äta dygnsmaxdos av panodil ändra fram till BF så känns det inte som något jag skulle vilja göra.

    Schnappi i magen: inte sitta med bältet? jag har svårt att sitta UTAN bältet. Däremot när jag ligger, då funkar det bättre utan bältet.

    t0va: flodhästbälte haha, det är ju vad det är!

    I helgen ska det införskaffas en hammock så jag kan ruva o läsa böcker utomhus i vårsolen =) Ska bli värsta tövädret i morgon!
  • 060810

    Bibbif:
    Det är vad sjukgymnasten sa till mig. Det hjälper att sitta med bältet på det kan jag hålla med om, men det gör sjukt ont att resa sig sen och ha bältet på, i a f för mig.. Men min kropp är lite knäpp just nu ändå så.. Men det sitter fast i skallen det min sjukgymnast sa när jag väntade dottern, att jag inte skulle sitta med bältet på utan ta av det och sen ta på det igen när jag rest mig upp..

  • t0va

    De sa till mig att jag fick testa och kunde ha det på natten också om det funkar, så länge jag inte får ont osv. Men det gjorde lite ont att ha det när jag satt förut men jag har det inte i soffan där jag sitter mest. Utan det blir nog när jag ska laga mat och sånt där jag vet att det blir lite stående. Sitter och ligger annars mest.

    Ska prova ikväll och ha det att vila och se om det hjälper. Men sambon hittade också det... så nu vill han åka tillbaka till affären och köpa ett till sig. Han har smärta i höft och rygg ;)

  • 060810

    Tova:
    Är din sambo lite medgravid? :p
    Hoppas det hjälper dig bättre än det gjort för mig i a f den här graviditeten.
    Jag har hittat en skön ställning i soffan nu. Benen i 90 graders vinkel när jag ligger helt plant. Men det är inte skönt att ta ner dem sen, men det funkar bra när jag ligger så jag slipper ha ont då med. Det gör en hel del då jag ligger mycket. Även om det inte är skönt att ligga plant så är detta ett sätt som just nu funkar i a f. :p

  • t0va
    060810 skrev 2010-03-19 20:20:44 följande:
    Tova: Är din sambo lite medgravid? :p Hoppas det hjälper dig bättre än det gjort för mig i a f den här graviditeten. Jag har hittat en skön ställning i soffan nu. Benen i 90 graders vinkel när jag ligger helt plant. Men det är inte skönt att ta ner dem sen, men det funkar bra när jag ligger så jag slipper ha ont då med. Det gör en hel del då jag ligger mycket. Även om det inte är skönt att ligga plant så är detta ett sätt som just nu funkar i a f. :p
    att han är skendräktig... han är den som går upp i vikt och jag går ner, så helt klart att hans kropp bråkar. Ska fråga på RUL om de inte kan kolla så inte han har något i magen också ;)

    Nu har han haft ont i höften i flera år så just foglossning tror jag inte det är i hans fall ;)

    Soffan sitter jag skönt i när jag sitter skräddare eller halvligger på divanen, men att komma upp sen gör ont. Hur ska man stå ut är ju inte ens halvvägs.
  • 060810

    Ja du Tova, du och jag får hänga här tills våra är ute. :) Klaga ihop och sånt.
    Skräddare kan jag inte sitta för då låser sig höfterna och jag får som kramp. Gör svinont! Halvligga på divanen funkar ibland om jag haft en bra dag, men som idag med mina snabba steg efter den jäkla ballongen så är det 90 graders vinkel som gäller.. :p
    Hihi ja be dem kolla hans mage med för säkerhetsskull!! Kul ändå att han är så inne i det! :)

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!