• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • t0va
    heartbeat186 skrev 2010-04-01 07:39:04 följande:
    Hör och häpna... tror det är lugnet före stormen men min smärta är så gott som bortblåst.... enda gången jag får ont är när jag hållt igång länge och när ja är ute o går.... kryckorna står mest och trycker mot dörren nu men som sagt det är säkert lugnet före stormen... skönt att kunna gå som folk ett tag iaf... Dessvärre har sammandragningarna börjat så smått... känns sådär faktiskt....
    så skönt :) Får hoppas det håller i sig.
    060810 skrev 2010-04-01 08:26:57 följande:
    Nämen gud i helsicket vad skönt för dig! :) Här har jag sammandragningar + foglossning + illamående.. :( BLÄ vilken jävla kombination... Har en del ont idag men får skylla mig själv då jag var för aktiv för mitt eget bästa igår..
    mm... du får ta det lungt. När jag berättade att jag håller på att flytta så tittade sjukgymnasten argt på mig och sa att jag måste ta det lungt och lyssna på kroppen. Inte så lätt när man har alla måsten... Har du sammandragningar redan nu, så jobbigt det låter.

    Jag hade det förra veckan men fick penicillin för en trolig urinvägsinfektion och då släppte det. Hoppas det lättar för dig med.
  • 060810

    Ja jag misstänker att jag med har uvi, men jag vet inte hur jag får det kollat nu i påsktider.. Inte öppet någonstans ju!
    Jag fick kraftiga sammandragningar när jag väntade dottern i v. 25, med sonen v. 21 och nu med denna v. 18.
    Fast nu är de inte jättekraftiga men en del gör rätt så ont medans andra inte känns mer än att jag känner att det drar ihop sig. Jobbigt att känna sd innan fosterrörelser bara... Men jag har ju turen att få se henne ganska ofta på ul och ser ju hur hon sparkar. :)
    Ja ta det lugnt finns liksom inte med på mina karta, det går inte.. Måste försöka få lite ordning här hemma. Jag har lyckats rätt bra nu tycker jag så det tar max 1-2 timmar att städa (i mitt snigeltempo då såklart) och jag ligger ofta hela förmiddagen och vilar och sen försöker jag ta ett race vid lunch ungefär o få ordning, sen vila igen innan jag ska hämta barnen på dagis kl 15.30.
    Men nu blir det ju inte mkt vila i helgen då barnen ska va hemma i 4 dagar (hjälp typ) och jag hoppas att jag inte får för mkt sd och för ont i kroppen.
    Min rygg har börjat ge upp totalt nu känns det som. Har skolios och det är inte så härligt att ha det i vanliga fall men nu som gravid är det en plåga ibland och värre blir det...
    Fattar inte hur jag ska orka de sista 4 veckorna som gravid med barnen hemma från dagis!!?? Jaja vi får ligga på gräsmattan och dricka saft och mysa! :)

  • t0va
    060810 skrev 2010-04-01 12:12:56 följande:
    Ja jag misstänker att jag med har uvi, men jag vet inte hur jag får det kollat nu i påsktider.. Inte öppet någonstans ju! Jag fick kraftiga sammandragningar när jag väntade dottern i v. 25, med sonen v. 21 och nu med denna v. 18. Fast nu är de inte jättekraftiga men en del gör rätt så ont medans andra inte känns mer än att jag känner att det drar ihop sig. Jobbigt att känna sd innan fosterrörelser bara... Men jag har ju turen att få se henne ganska ofta på ul och ser ju hur hon sparkar. :) Ja ta det lugnt finns liksom inte med på mina karta, det går inte.. Måste försöka få lite ordning här hemma. Jag har lyckats rätt bra nu tycker jag så det tar max 1-2 timmar att städa (i mitt snigeltempo då såklart) och jag ligger ofta hela förmiddagen och vilar och sen försöker jag ta ett race vid lunch ungefär o få ordning, sen vila igen innan jag ska hämta barnen på dagis kl 15.30. Men nu blir det ju inte mkt vila i helgen då barnen ska va hemma i 4 dagar (hjälp typ) och jag hoppas att jag inte får för mkt sd och för ont i kroppen. Min rygg har börjat ge upp totalt nu känns det som. Har skolios och det är inte så härligt att ha det i vanliga fall men nu som gravid är det en plåga ibland och värre blir det... Fattar inte hur jag ska orka de sista 4 veckorna som gravid med barnen hemma från dagis!!?? Jaja vi får ligga på gräsmattan och dricka saft och mysa! :)
    Finns det ingen jourvårdcentral hos dig? Vet att här så ringer man sjukvårdsupplysningen så får man en tid på jouren. De är ju ganska kinkiga med gravida som har urinvägsinfektion eftersom det kan påverka bebis och även en själv mer än när man är frisk.

    Jo, snigel blir det här också. jag skulle ha städat lite igår och packat diskmaskinen men det var ju itne att tänka på. Fick in en omgång tvätt i maskinen som sambon hängde upp. Idag är målet att packa diskmaskinen och sen åka och handla lite. Fast jag lär bli galen på alla som parkerar sina kundvagnar mitt i gångarna. Funderar på att åka jättesent ikväll istället när de flesta sitter hemma.

    I helgen hoppas jag att vi får packat det mesta. Är ju så mycket som ska ner i kartongerna, hade underlättat om vi vetat när vi kunde få komma in i nya lägenheten fast jag bor hellre en månad i kartong nu än att behöva stressa med det sen. Det mesta kan man ju lägga ner även om det ser lite kalt ut.
  • 060810

    Jag ska kontakta vc i eftermiddag, jouren där alltså. Ska in till stan o gå påskkärring med barnen på Maxi o sen åker jag dit o hör med dem.
    Hatar såna här helger när man är gravid o inte tillhör förlossningen för det är så mkt lättare att ringa dem o fråga o så får man ofta komma upp på en koll.. Men jag har 4-5 veckor kvar eller nåt innan jag tillhör dem..

  • t0va
    060810 skrev 2010-04-01 12:44:17 följande:
    Jag ska kontakta vc i eftermiddag, jouren där alltså. Ska in till stan o gå påskkärring med barnen på Maxi o sen åker jag dit o hör med dem. Hatar såna här helger när man är gravid o inte tillhör förlossningen för det är så mkt lättare att ringa dem o fråga o så får man ofta komma upp på en koll.. Men jag har 4-5 veckor kvar eller nåt innan jag tillhör dem..
    aha, ja det är ju olika regler överallt. Jag skulle till BB/prenatal trots att jag inte gjort RUL, var visserligen där på fredagen och skulle göra ul på måndagen men ändå. kändes så fel att sitta på BB.

    Hoppas att det går över för dig, för mig släppte det värsta på något dygn och 2-3 dagar senare så var sd borta.
  • längtar och väntar

    USch idag är ingen bra dag.. Skulle behöva kryckorna, men de är undanstoppade på vinden.. Det ser ut att vara skönt väder ute, men utemöblerna är inte framtagna, så jag får sitta inne. Ska försöka ta mig in till stan en sväng men bävar inför det för jag kommer få så ont...


    Har säkert en massa mat hemma, men orkar inte göra vid den, orkar ingenting idag.. Min man brukar vara så underbar, men idag tyckte han att jag kunde ta en klappstol och sätta mig i trädgården - hur tänkte han då? Jag hade kunnat sitta där två minuter och sen hade jag inte kunnat röra mig på hela dagen..
    Sen får jag bara höra från en massa håll "äh det är inte så många vedckor kvar nu" etc etc.. Det hjälper inte mig, jag lever i nuet, kan inte tänka mig flera dagar/veckor framåt..
    Det är jobbigt för min man också, men jag orkar verkligen ingenting nu.. Orkar inte ens träffa mina svärföräldrar knappt och då blir ju min man lidande t.ex. Nu är de på semester just nu, men de kommer ju hem snart igen.. Kan ju inte avböja alla besök tills bebis är född direkt..
  • ollileah

    längtar och väntar: Usch men det ÄR jobbigt och måste få vara det!! man har sina svackor, men sen kan det bli lite bättre även om man fortf är ledsen i grund och botten. Men det måste få vara så. Och visst, självklart, jag har lidit med min man också samtidigt som jag känt att "what a hell -han har ju inte ont så han får ta att livet är tuffare nu!" vi har ju ett tuffare liv OCh ont.

    Själv har jag som heartbeat snabbt förbättrats och därmed även mitt humör Är så glad och bara njuuuter! Visst har man ont men det är ju ingenting mot hur det har varit. Och vilar jag så försvinner värken -underbart!

    Tova: Det där med fötterna visste jag inte, men jag har ju känt av det. Har faktiskt haft mer ont i de än i fogarna de sista dagarna. Alltid lär man sig ngt nytt!

  • t0va

    Låter skönt att några känner sig bättre, jag blir bara sämre och sämre. I förrgår kunde jag inte röra mig i sängen, så fort jag la mig så låg jag på sidan och varje rörelse smärtade. Fick ropa på sambon som agerade lyftkran och fixade till höften och benen och sånt så de låg där de skulle och sen massa kuddar. Där låg jag i 2 timmar och somnade till emellanåt tills det värsta släppte så jag kunde röra mig själv.

    För mig är kvällarna och första timmarna i sängen värst, på mornarna är det ganska ok igen. Kanske är för att musklerna slappnar av under natten också. Jag har ändå enhel del problem med  mina muskler.

    troligen beror försämringen på stress och att jag gör förmycket... men flyttkartongerna packar inte sig själv. Fast jag tar det superförsiktigt ändå, sambon lyfter ner allt på golvet så sitter jag där och packar i kartonger. Han får inte packa mina ömtåliga prydnadssaker men nu är nästan allt sånt nere, det som är mest ömtåligt. Så igår ställde han ner ett gäng tallrikar och glas på köksbordet som jag ska sysselsätta mig med om jag orkar.Gjorde inget packande alls igår.

    Så jag håller tummarna för att kroppen håller ihop hela vägen, får vi bara ner skiten och över till nya lägenheten så kan de ligga i kartonger läge sen. Ställer allt i extrarummet så vi slipper ha det i vardagsrummet som nu. Sen kommer det lite släktingar som förhoppningsvis kan hjälpa till att få upp lite andra saker som behövs, och mitt boendestöd ska komma igång nu. Har möte imorgon. Är som hemtjänst fast med bara 2 olika personer och mer tid, får 4 timmar/vecka nu där de kan göra sånt som att packa upp kartongerna och organisera upp det.

    Sambon upplyste om att han ev. åker till skåne i slutet av månden, att jag inte strypte honom i bilen. Vi ska vara ur lägenheten i slutet av månaden jag kan inte bära någon kartong än mindre soffa och sånt. Vi har inte råd att köpa tjänsten. Idiot... så jag sa att antingen så är han hemma och vi försöker få hjälp av någon kompis eller så får han se till att företaget bekostar flytthjälpen då kan han åka för stå och peka klarar jag.

    Igår var det halvvägs för oss, känns aningen stressande dels att veta att jag inte ens är halvvägs och har så ont och sen att det är så mycket som ska fixas. Så jag gör nog rätt i att redan nu börja kika på vad som behövs och skriva önskelista. Då kanske andra kan fixa det om jag inte orkar sen, för sambon om han nu får jobb villket vi håller tummarna för har inte körkort och har troligen inte massa tid att åka iväg i sommar heller. Får väl se till att mina föräldrar kommer upp på semester och fixar åt oss.

  • ollileah

    Tova: Det är bara att hoppas att det ger sig -jag vet precis hur det kändes då jag också blev sämre och sämre och inte var halvvägs. Det är ju först fom v. 26 som jag faktiskt blivit bättre -så det är bara att hoppas att det smittar lite till dig med
    Och du, jag hade nog oxå strypt karln, eller snarare företaget

  • t0va

    bra... då kan jag med gott samvete gå ner med plättpannan i högsta hugg och agera desperat gravid kvinna om det kommer mer på tal att han ska åka iväg {#lang_emotions_wink} Kan se tidningsrubrikerna framför mig :D

    Jo jag hoppas det lugnar ner sig runt den veckan också för då ska vi ha fått över allt och jag kan ligga i soffan och bara vara, tänkte ta en veckas semester och åka och hälsa på släktingar med så då blir det nog många bjudluncher och jag slipper städa och den biten. Så får hanen vara i kaoset med alla kartonger och jobba dygnet runt om han vill.

    som jag sa till honom igår det är jättebra att han har praktik men det jag inte gillar är att han jobbar 12 timmar/dygn istället för 8... det är ju 50% mer. För det får han inte ut en spänn mer från FK, utan det är ändå 17kr/timme så vi får inte in något mer för att slippa soc, utan det kostar nästan mer nu när han ska ha matlådor och jag dessutom måste köpa mat som är lättlagad så jag klarar det själv. Blir högre kostnad då som vi inte kompenseras för.

    Ska han då åka iväg också lär ju det bli lite extra kostnader med att äta ute osv som vi inte heller kompenseras för, hade han fått riktig lön så ja då hade det varit mer motiverande att ha så långa dagar då kunde vi nog fått in så vi kunnat köpa flytttjänsten. Nu jobbar han bara gratis... så jag hoppas han inte blir blåst igen på ett jobb, men de verkar lovande nu. De vet att vi ska ha bebis också, är ett bra påtryckningsmedel känns det som. För man vill väl inte blåsa någon i den situationen...

    Näe nu ska jag se om inte kaninen lärt sig att plocka ur diskmaskinen inatt eller om jag måste göra det också, jag lever på hoppet {#lang_emotions_wink}

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!