• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • t0va
    060810 skrev 2010-03-19 20:30:28 följande:
    Ja du Tova, du och jag får hänga här tills våra är ute. :) Klaga ihop och sånt. Skräddare kan jag inte sitta för då låser sig höfterna och jag får som kramp. Gör svinont! Halvligga på divanen funkar ibland om jag haft en bra dag, men som idag med mina snabba steg efter den jäkla ballongen så är det 90 graders vinkel som gäller.. :p Hihi ja be dem kolla hans mage med för säkerhetsskull!! Kul ändå att han är så inne i det! :)
    japp, bara 5månader kvar typ. Jag är överrörlig och stel i mina muskler så sitta skräddare är något som strechar, tror det kanske är en fördel nu. Men min foglossning sitter mest i ryggen. Sitter jag normalt så är jag så instabil och måste ha kuddar vid höfterna för att inte falla åt sidan.

    Ska nog ta upp min fotölj sen när vi flyttat nästa månad, tror jag kanske kan sitta bättre där än i den mjuka gosiga soffan.
  • ollileah

    Idag har jag varit hos sjg för lite mer akupunktur -kom upp i frikort idag men så går jag ju där 2ggr/v också! En tacksam kund som man är Men idag, fy fasiken vad ont nålarna gjorde -det var INTE skönt! Och då hade jag inte så ont... Hittills har nålarna gjort ont när jag haft ont och mindre ont när jag haft mindre ont -så det var lite snopet...

    Men å andra sidan har jag en teori -jag börjar bli mer smärttålig och känner nog inte av fogarna på samma sät. -Jag menar, tex så hade jag ju betydligt svårare att sitta för ngr veckor sen då svanskotan började mola och domna. Men nu för tiden är den ju typ bortdomnad för jämnan så nu tänker jag inte på det Och med tanke på vad jag gjorde i helgen så BORDE jag ha ont -vi har en längre tid behövt åka till IKEA och passade på när jag hade en bra dag. Men maken och barnen fick gå i förväg till bilen och själv fick man framkörning -det gick LÅNGSAMT på slutet kan jag säga! Men det var kul å komma iväg

    Ang bälte och sitta så kan jag inte ha det på mig alls då -får så ont i ligamenten i magen att jag blir dubbelvikt av smärta vilket känns väldigt otäckt som gravid. Men utan bälte i sittande funkar det klockrent. Sjg sa att det är vanligt att bältet smärtar i sittande och ofta även i liggande, men det är inte farligt utan man får prova sig fram till det som funkar för en själv då det är individuellt!

    Tova: skojigt med en skendräktig karl

    Hoppas ni alla haft en bra helg!

  • t0va

    Japp helt klart är han skendräktig. Imorses frågade han om han fick låna bältet till jobbet, och det tyckte jag han kunde göra. Så han får prova ordentligt innan vi lägger ut pengar på ett till. Så vid lunch fick jag ett msn meddelande om att i vanliga fall så har han så ont vid den tiden att han är beredd att döda någon men nu var det helt ok. Så bra för när han kommer hem ska han få bära saker från källaren :D

    Jag fick tag på sjukgymnasten idag, fick tid nästa onsdag slapp ryggskolan och får eget besök direkt. Så ska hon kolla om det är fogarna eller resten av min kropp som jävlas men jag är rätt säker på att det är fogarna nu. Känns bra att få det uppkollat i alla fall.

    Sen så verkar det som om min ledsagning kan komma igång inom kort, så då kan jag börja åka och plaska i bassängen. Får se om sjukgymnasten kan fixa in mig på sjukhusets flodhästgympa också. Skulle inte vara helt fel att prova.

    Just nu funkar det att sitta still men gå gör så ont. Så jag har bosatt mig i soffan. väntar på hemtjänst som skulle komma och städa vid 13 men ingen kom så sambon fick ringa, typiskt nog så har vår hemtelefon börjat strula också. Men något hade hänt så de är sena. Så dubbeltypiskt nu när jag verkligen inte kan ta golven, annars hade jag skitit i smärtan och krypit runt och gjort det själv, men nu så går inte det.

    Imorgon är det besiktning av lägenheten så jag vill ha lite städat tills dess... får se om någon kommer. Börjar bli hungrig också.

  • 060810

    Någon som har tips på hur jag kan lösa ett stort problem.
    Jag har så ont i fogarna bak att jag inte kan sitta på toaletten längre utan att få sjukt ont... :( Vad kan man göra åt det?
    Jag drömde i natt att jag fick en rullator att gå med, sjukt skönt på något vis i drömmen i a f.. Den var som en sån barnrullator med skumgummi handtag. :p

    Men just nu är mitt stora problem toaletten och att sitta bekvämt. Har fått rätt rejält ont i bak i rumpan nu och sitta och stå är inga favoriter.. Ligga är bäst.. :s
    Sen att jag har ont i "musbenet" gör inte saken bättre heller... BLÄ!! När är det augusti?????
    Jaja ska på föräldragrupp idag och vi ska till biblioteket... jippie liksom... men kul att träffa de andra i a f...  jag och ungarna är jämt på biblioteket så därför känns det lagom kul...

  • t0va

    Har samma problem schnappi, jag har under en längre tid haft väldit ont i svanskotan, vet inte om det varit inflammation eller något annat. Men det och foglossingen gör att det itne är kul att sitta på toa. Nu har jag visserligen handtag till toan så jag växlar mellan att luta mig åt höger, vänster, fram och bak. Ibland hjälper det att sätta upp fötterna på något så knäna kommer högre upp, ilband så hjälper det att lyfta fötterna från golvet så trycket inte kommer under fötterna utan på låren.

    Så jag sitter inte still många minuter utan snurrar runt och växlar ställning då funkar det ok de flesta gångerna.

    Sitta är bäst för mig, min soffa.. så guld värd. Ångrar inte en sekund nu att vi köpte soffan som vi egentligen inte hade råd med. I höstas tyckte jag den var lite dyr men med tanke på all tid jag spenderar där så är den värt varenda öre.

    Värst just nu är när jag ligger och ska flytta benen då hugger det till, och när jag ska ställa mig upp elelr sätta mig. först biten går bra men de sista 20cm tills jag står helt rakt gör så ont. blev många tårar igår när magen gjorde ont och foglossningen och jag skulle städa lite. En rullator skulle inte vara helt fel, mina rullstolar är så låga så jag kan inte använda dem för att få stöd att resa mig.

    Vart ska detta sluta?

    Svärmor kommer om någon timme så ska vi kolla i källaren och se om vi kan börja plocka. Skulle behövas få upp en massa prylar till lägenheten så jag kan gå igenom vad som ska behållas och inte. Blir vekligen mupparnas cirkus, jag med grym foglossning och hon med fibromyalgi... tur att vi köpte en säckkärra igår så får vi lasta den och slipper bära.

  • heartbeat186

    Att man aldrig lär sig av sina föregående misstag....
    Har vart lugn och sansad i några dagar nu och knappt känt av någon smärta.. har kunnat sova som vanligt och inte varit helt stel o knäpp... IDAG skulle jag ju såklart slå på stort o storstäda köket.... dumma dumma mig... jag var klantig och tappade ur en tillbringare med saft över halva köket igår... upptäckte att d va kladdigt på vissa ställen imorse men istället för att bara ta dom ställena så tog ja alla skåp och skurade t.om ugnen... MYCKET påfrestningar för bäckenet må ja säga... sen fram och tillbaka till min dotters dagis två ggr idag... jag är helt slut... mitt bäcken vill inte d knakar o känns som d hoppar ur led trots att sjg sa att d inte kan göra d... o stel o jävlig... varför lär man sig aldrig o ta d lugnt när man vet att d kan hjälpa?? jag har inte behövt mina kryckor på hela helgen o nu vet ja inte hur d ska gå imorgon.... =/ ush jag blir besviken på mig själv....
    Enda jag har att vara glad för nu är RUL:et igår=) helt underbart!!

  • 060810

    Ja du, jag gör samma misstag som dig hela tiden! När jag har en bra dag tar jag ut mig, sen är det överjävligt nästa...
    Idag mår rumpan inget vidare.. inte ens skönt att ligga... får se vad det blir av morgondagen med en sjukling hemma från dagis med.. jippie!
    Hoppas vi klarar av morgondagen!

  • heartbeat186

    man blir ju så himla irriterad på sig själv.... natten som varit har inte vart rolig... d va inte roligt o gå o lägga sig igår... gjorde ont ÖVERALLT! från framsidan under och runt till svanskotan o ryggen... jag var på väg o ge upp och kliva upp men ja lyckades somna mellan den tanken =) idag är ja väldigt ostabil i bäckenet överhuvudtaget... men d e snart dags o klä på sig ytterkläderna o gå med dottern på dagis.. men sen ska ja nog bara ligga på soffan tror jag!

  • t0va

    Jag har det ganska bra idag, trots en jobbig förrgår, men sambon säger till att jag ska ta paus.

    Idag ska jag åka bil jättelångt, ska kolla på babyskydd och hälsa på en kompis. Så det får vara värt all smärta. Imorgon så är det bara en tur till sambons tandläkare så jag kan ta det superlungt. :)

    Har så lätt för att överanstränga mig annars.

  • heartbeat186

    Jag mådde någorlunda innan jag gick ut nyss... nu gör d t.om ont och ligga ner... =( jag orkar inte gå runt med kryckorna jämt för dom är bara ivägen!!!

    Ush bilturer är ingen höjdare... sitta still länge överhuvudtaget är hemskt....

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!