• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • t0va

    Ja fogarna fortsätter att bråka... tror sjukgymnasten hade rätt jag borde inte flytta ;)
    Igår var en lång dag med ett 2 timmars möte först och sen allt annat som måste fixas hemma. Hade ordentligt ont på kvällen och när jag skulle lägga mig i sängen så låste allt sig, vet inte om det enbart är fogarna eler om det kan vara min sjukdom också. Händer och fötter hoppar ur led eller nästan då och då, fast detta kändes mer som fogarna. Jag satt i sängen och skulle lägga mig på sidan men kom ingenstans det gjorde så ont.

    Fick ringa ut till sambon som var i vardagsrummet, kunde inte prata utan bara försöka att andas, när han hjälpte mig att få med benen runt så skrek jag rakt ut. Det gjorde så förbannat ont. Hur ska detta sluta? Är bara v.22 nu...

    Känns som om det blir värre nu när jag börjar bli mer orörlig, alla säger att min mage är väldigt liten fortfarande men jag tycker den är ivägen och gör mig så klumpig.

    Har lyckats få flyttproblemet löst i alla fall, vi får 4 dagar extra på oss och städfirman är bokad, så ska jag boka flyttfirma som kommer och tar alla möbler och kör över. Kartongerna fixar vi själva, eller sambon och svärmor gör det, jag får köra bilen med släpet.

    Så nu är det bara kartongerna kvar, men nu börjar jag bli klar med allt som inte är måste ha uppe. Idag ska vi köra skärp till återvinningen. För idag ska jag ta en lugn dag så kanske kroppen orkar packa lite imorgon. Är ganska orolig för att förvärra foglossningen så jag får ännu svårare att röra mig. Vill inte bli sängliggandes i sommar.

  • ollileah

    Tova:
    Usch jag lider med dig!

    Själv har jag haft otrolig tur då det vänt! När snön försvann så blev jag genast såå mkt bättre. Innan dess triggades smärtan igång så fort jag rörde mig utomhus för att sen hålla i sig. Akupunkturen och vattengympan hjälpte mig ngt otroligt men nu har själva mitt "smärtstimulis", alltså det som triggade igång all smärta, försvunnit. Snön var nog min allra största fiende.

    visst jag är ju inte bra, och tar kryckorna till parken. MEN jag kan ju ta mig till parken Och jag kan handla! Så nu kommer jag utanför huset

    Men det var ju inte många veckor sen man "var där" och jag är lite skraj för att det ska komma tillbaka. Men i så fall får jag "deal with it" när/om det händer. Nu njuter jag bara och tar dagen som den kommer

    Hoppas att du tova får det bättre och att det känns lättare när flytten väl är klar! lycka till och uppdatera oss så vi får höra hur det går!

  • t0va

    *suck* har en sån skitdag idag. Började med sammandragningar när jag vaknade men det gav med sig lite. Tog alvedon innan vi åkte iväg för att äta, vi valde det för att slippa laga mat idag. Även sambon var lite trött och seg. Ikväll så har fogarna gjort så ont. Satt i soffan och halkade ner till halvsittande och då sket det sig, sambon pratade i telefon så jag fick skrika massor innan han kom och fick upp mig.

    Lite senare skulle jag sträcka ut för att känna om jag hade någon sammandragning men då blev det en sån fruktansvärd smärta igen. Jag bara skrek och stackars sambon visste inte vad han skulle göra för att lindra. Kom upp i sittande och då lugnade det ner sig, men så ont det gör.

    Känns som om det blir värre just nu, men samtidigt så har min sjukdom börjat ge sig till känna igen. Börjar tröttna rätt regält på att vara gravid nu. Såg att man kunde hyra tens för 260kr/månad, funderar på att ringa hjälpmedelscentrum imrogon och se om jag kan få testa. Börjar bli desperat nu.

  • Lizzyy

    hej.


    TENS tycker jag är underbart, samt akupunktur. Jag fick testa det sist vi var inne på förlossningen (pga värkar) Sen tycker jag värmedyna är skönt med. Gör inte lika grönjävligt ont...
    Sen tror jag att det är viktigt att följa träningsprogrammet från sjukgymnasten. de dagar jag är dålig så blir jag sämre pga inaktiviteten... Om cirkulationen går ner gör det nog ännu ondare :(
    Själv har jag 4 veckor till BF, men kommer troligen bli igångsatt nästa vecka. Jag orkar inte sköta mig själv och ännu mindre vår 4,5 åring... Sambon arbetar på annan ort, och är bara hemma på helgerna. 
    Jag sover stötvis i omgångar på ca 30-40 min, sen vaknar jag antingen av fogarna eller värkarna. 
    Jag kan åka till förlossningen och få sova, så de ger mig en sovtablett, men jag vågar inte. :( Med min första flicka fick jag en sån tablett, sen satte förlossningen igång, och jag fattade inte att jag födde henne. Tog mig ett år att fatta det :´(
    har inte hämtat rullstolen än. Borde det dock. Men vågar inte ta sista steget. Känns skönt att ha det  sista att förlita sig på... Jag kan ju bli sämre..
    usch vad drygt det är!
  • 060810

    Här har ni en till som har det sjukt jobbigt just nu...
    Fast jag får skylla mig själv typ.. Var på Liseberg med dottern i lördags och i söndags var jag på Ullared!! Lägg därtill 55 mil bilkörning!
    Jag är ju fan inte klok någonstans ibland, men jag mådde ju bra innan jag åkte och hade bältet och allt på mig och tog det lugnt ändå..

    Idag var jag med dottern på sjukhuset och jag var så desperat att jag var nära att gå in på akuten och be om en morfinspruta eller nåt. Jag hade så sjukt ont att jag knappt kunde röra mig. Gick saktare än ett litet barn.. Varje steg gjorde så ont att jag ville gråta!
    När jag sen skulle lämna sjukhuset tog det mig 40 min att gå en sträcka som man normalt sett går på 10 min... Det gjorde så ont att jag fick gå med myrsteg och min dotter på 3½ år tyckte att jag var mer än en snigel... Hon försökte skynda på mig men det gick inte så bra... Fattar inte att man kan ha så ont!
    Tycker jag haft ont innan men det var inget mot idag!
    Och imorn måste jag tillbaka till sjukhuset fast då med sonen som ska till öronläkaren... Jag kommer aldrig orka!! Kan inte ha kryckor imorn heller som jag annars hade tagit för att ta mig fram för han åker vagn och orkar inte gå några långa sträckor direkt... Hade inga kryckor idag, men ångrade mig bigtime att jag inte tog dem imorse..

    Hur ska jag orka detta? Orkar knappt ta hand om barnen ibland för det gör så ont.. Panodil hjälper inte ett dugg på mig.. :(  Vill inte ta något starkare för det kan väl påverka barnet?
    Kommer aldrig få rullstol känns det som trots att det känns som att jag skulle behöva det ibland... Särskillt ute för där blir jag mindre och mindre rörlig.. Tror inte jag har en chans att få någon rullstol för att de kommer säkert tycka att jag är för frisk för det.. Bara en känsla jag har...
    Nu ikväll värker det som fan i hela bäckenet och barnen vägrar sova, men jag låter dem leka för jag orkar/kan inte ta mig upp ur sängen för att säga till dem och lägga dem igen. Gör jag mer än nödvändigt ikväll så kommer jag inte komma ur sängen imorn... :( 

    JÄVLA FOGLOSSNING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Queenofice
    060810 skrev 2010-04-26 20:12:39 följande:
    Här har ni en till som har det sjukt jobbigt just nu... Fast jag får skylla mig själv typ.. Var på Liseberg med dottern i lördags och i söndags var jag på Ullared!! Lägg därtill 55 mil bilkörning! Jag är ju fan inte klok någonstans ibland, men jag mådde ju bra innan jag åkte och hade bältet och allt på mig och...
    Har du provat med alvedon? jag fick panodil först men alvedon hjälper mig bättre
  • 060810
    Queenofice skrev 2010-04-26 20:27:36 följande:
    Har du provat med alvedon? jag fick panodil först men alvedon hjälper mig bättre
    Jag kan inte svälja alvedon för att de inte har "glidmedel" på sig... Klarar inte av tabletter så värst bra utan kräker ofta upp den snabbt igen.. Alvedon är en sån som kommer upp fort igen när jag tar dem om jag ens lyckas få ner dem...
  • t0va
    060810 skrev 2010-04-26 21:13:40 följande:
    Jag kan inte svälja alvedon för att de inte har "glidmedel" på sig... Klarar inte av tabletter så värst bra utan kräker ofta upp den snabbt igen.. Alvedon är en sån som kommer upp fort igen när jag tar dem om jag ens lyckas få ner dem...
    har du provat den alvedon som är munsönderfallande? Jag har liknande problem och kan inet svälja tabletter, utan de fastnar oftast i halsen. Men den tabletten smälter i munnen och smakar svartvinbär. Är enda varianten som funkar att ha med i väskan om det blir akut.

    Rullstol i ditt fall är kanske inte så lämpligt ändå, för de man får är ofta stora tunga saker som är svåra att rulla själv. Hade du bott lite närmare kunde du fått låna en lätt sak av mig.

    Hoppas din morgondag blir bättre, själv hade jag en ok dag, fast kvällarna är värst. Var en superjobbig dag på andra sätt istället. Imorgon måste jag åka och handla lite och packa, men vi har bara en kartong kvar, så vi måste åka och köpa det när sambon slutar jobbet. På lördag måste det vara klart, får nog bita i och hoppas att jag inte blir jättedålig.

    Vill orka med min lilla semester och besök på ullared också :)
  • 060810

    Tova:
    De får jag testa då! Har inte tänkt på att det finns såna!! Åh jag ska köpa imorn!!
    Hatar allt vad piller heter... De enda jag kan svälja förutom panodil är mina Lergigan Comp mot illamåendet.. Annars är det kört..
    Nä då kankse inte rullstol är något för mig ändå.. Måste ju kunna ta mig fram o gärna med en unge i knät med.. :p
    Fan att man ska ha sån här jävla foglossning denna gången... värst denna gången och jag har tyckt det varit jobbigt tidigare.. haha det var nog en barnlek i jämförelse eller så glömmer man jävligt forrt...
    Fick ta mig från sängen och lägga ungarna för de hittade på jäkla massa bus och jag fick sätta mig på golvet inne på rummet för att de skulle somna.. gissa hur lång tid det tog att ta mig upp och sen till sängen?? :s  minst 20 min i a f... så in i helvetes ont gjorde det o nu ligger jag typ orörlig i sängen.... ska bli "kul" att se hur jag klarar av morgondagen.... :s  tror nog inte det kommer gå så bra.. kommer lida som fan, men måste ju till öronläkaren med sonen så jag får veta om han ska få rör eller inte för sina öroninflamationer.. Synd bara att man har 2.5 mil till sjukan enkel resa och måste ta bussen... :s

  • t0va

    Usch, hoppas det gick bra för dig schnappi.
    Jag beställde tens idag, ska åka och hämta på torsdag, hoppas att det hjälper. Om inte så hoppas jag att det kan hjälpa mot mina andra smärtor har försökt att få Tens mot det men de har vägrat. Så nu ska jag testa det med. Får inte äta mina smärtstillandemediciner nu.

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!