• ollileah

    Fler med foglossning/svår foglossning?!

    Hej!


    Sedan v. 12 har jag fått foglossning modell värre, har gått på kryckor sen v. 14. Nu är jag i v. 19 och kan inte längre köra manuell bil (tack o lov har jag tillgång till automat som funkar -än så länge!) jag har svårt att klä på mig och det gör ont jämt jämt jämt. Nu undrar jag om jag är ensam? Har försökt titta runt på FL men inte hittat nån tråd där flera foglossare hänger ihop... Om ni finns där ute vore det skönt med lite sällsis - det är skönt å få prata av sig med de som förstår. Tänkte att vi kan följas åt, glädjas åt de växande magarna men få gnälla på det som är elände "vanlig" eller svår foglossning -sak samma Och om det nu är nån tråd därute som jag missat får ni gärna tipsa mig  - Så, finns ni därute???!
  • Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!
  • 060810

    Heartbeat:
    Jag kan bara hålla med om kryckorna.. Särskillt när man har barn sen innan att ta hand om med..

    Jag har haft en okej förmiddag. Ont, men jag har klarat mig från att ha vad jag kallar allt för ont. Har lekt lite med sonen och varit uppe hos min mamma en stund.. Har ju en liten kille på 2 år med magsjuka här hemma.. Eller han kräkte igår och seni inget mer, men kan ju inte va på dagis direkt.. Så det är bara att överleva. Imorn ska han och jag titta på vagn till bebis efter ultraljudet! :) Kl 09 har jag mitt ultraljud. Längtar som en tok! Sonen ska passas av morfar under tiden och sen är det dags för lite shopping!! Hoppas bara de kan se könet med. :)

  • ollileah

    För min del har jag accepterat kryckorna -har vid ngr bra dagar gått utan men då jag VARJE gång dagen efter inte kunnat gå och tappat 1v i smärtornas dimma med akupunktur, akupunktkur,vattengymnastik, vattengymnastik, alvedon, alvedon och vila, vila, vila och en enda stor känsla av -låt mig vara ifred! (jättekul med man och en 3-åring resp 4-åring -NOT!! Känner sig så hemskt miserabel och världens tråkigaste mamma och fru liksom) så har jag gett upp!! Det är kryckorna som gäller så fort jag ska nånstans!

    Kan dock unna mig fusk som tex idag -ställer bilen preeecis utanför dörrarna till skoaffären och går in för att prova låga vårskor (mina gamla högklackade funkar ju inte i år ) så lämnade jag kryckorna för annars kan jag ju inte få med mig ngr skor till kassan (så s-ans svårt att bära!) Och jag känner mig SÅ fri och lätt om hjärtat som går utan kryckor och sträcker mig stolt -bara för att få höra expediten: "Du kan sitta här om du vill och prova (visar på en "gömd" sittplats) så slipper du gå så långt, du ser ut att ha ont" -haha vilken j*a ironi, snacka om avslöjad Jag kom i alla fall ut ur affären med tre par skor och ett lyckligt leende på läpparna. Däremot så blev rekogniceringsrundan på bauhaus just en rekognicering -jag hittade vad vi ska handla men det var för långt att gå med kundvagn utan kryckor så det blev bara till att spana med kryckor och åka hem igen -snopet! haha! (bara å skratta åt eländet!)
    Funderar på om jag imorgon ska följa med mannen till Ikea, har hört att det finns lånerullstolar?! Är inte helt säker men ska kolla upp det -är högintressant i så fall! Var ju på ikea i helgen med kryckorna men det var såå kämpigt att komma ut till bilen (tog mig ju inte hela vägen fram, fick bli upplockad som en annan pensionär).

    Just nu sitter jag och funderar på om jag ska "skolka" från akupunkturen i morgon-gör så himla ont att sätta nålarna och jag våndas! tar hellre extra pass i bassängen och om jag tar det lugnt och inte gör så jag får ont så kanske jag klarar mig utan?? ... ska fundera lite till... Jag vill inte dit! Usch!

  • 060810

    Jag befinner mig i stor chock! *det är inte tvillingar*


    Min älskade bebis har en allvarlig missbildning som heter diafragmabråck. :(
    Just nu har bebis hjärtat på höger sida och levern där hjärtat ska sitta. :(
    Jag befinner mig i mer än chocktillstånd. Jag vet inte riktigt hur jag känner.
    Bara gråter så fort jag tänker på det och tårarna rinner på mig när jag skriver detta.


    Först såg allting hur normalt ut som helst, men helt plötsligt så hämtar hon som gör ul:et en läkare som kommer in och tittar. Hon sitter tyst i ca 2 min (kändes som en evighet) och tittar på skärmen och har sig. Sen säger hon:
    Jag är ledsen men ditt barn har en allvarlig missbildning som heter diafragmabråck. Hjärtat sitter på höger sida och levern sitter där hjärtat borde suttit.
    Då börjar jag stortjuta! För det var INTE så mitt ultraljud skulle gå till!! Jag skulle gå därifrån med ett friskt barn och få veta könet.
    Enda positiva är att jag fick veta könet och det är en liten flicka.


    Det har gjorts fostervattensprov och på måndag ska jag till Lund på extra kontroll och mätning av hur pass stor missbildningen är.
    Visar fostervattensprovet på en kromosomavvikelse så kommer de inte rädda mitt barn men visar det inte på något onormalt så kommer jag bli snittad i Lund och de ska försöka rädda min lilla flicka där.


    Nä nu gråter jag igen.
    Men nu vet ni.
    Det föds inte ens (statisktiskt sett) ett barn per år med det här på mitt sjukhus, ca 1 vartannat år.


    VARFÖR JUST MITT BARN???????

    Lite ot, men nu har ytterligare problem att tänka på än foglossning och illamående...

  • heartbeat186
    060810 skrev 2010-03-25 15:34:36 följande:
    Jag befinner mig i stor chock! *det är inte tvillingar* Min älskade bebis har en allvarlig missbildning som heter diafragmabråck. :(Just nu har bebis hjärtat på höger sida och levern där hjärtat ska sitta. :(Jag befinner mig i mer än chocktillstånd. Jag vet inte riktigt hur jag känner.Bara gråter så fort jag tänker på det och tårarna rinner på mig när jag skriver detta. Först såg allting hur normalt ut som helst, men helt plötsligt så hämtar hon som gör ul:et en läkare som kommer in och tittar. Hon sitter tyst i ca 2 min (kändes som en evighet) och tittar på skärmen och har sig. Sen säger hon:Jag är ledsen men ditt barn har en allvarlig missbildning som heter diafragmabråck. Hjärtat sitter på höger sida och levern sitter där hjärtat borde suttit.Då börjar jag stortjuta! För det var INTE så mitt ultraljud skulle gå till!! Jag skulle gå därifrån med ett friskt barn och få veta könet.Enda positiva är att jag fick veta könet och det är en liten flicka. Det har gjorts fostervattensprov och på måndag ska jag till Lund på extra kontroll och mätning av hur pass stor missbildningen är.Visar fostervattensprovet på en kromosomavvikelse så kommer de inte rädda mitt barn men visar det inte på något onormalt så kommer jag bli snittad i Lund och de ska försöka rädda min lilla flicka där. Nä nu gråter jag igen.Men nu vet ni.Det föds inte ens (statisktiskt sett) ett barn per år med det här på mitt sjukhus, ca 1 vartannat år. VARFÖR JUST MITT BARN???????Lite ot, men nu har ytterligare problem att tänka på än foglossning och illamående...
    Ush jag sitter helt mållös.... vet inte riktigt vad jag ska skriva faktiskt.... Hemskt är det iaf..... jag förstår att du inte mår bra och att tårarna rinner... skulle dom gjort på mig med.... *tänker på dig*
  • t0va
    060810 skrev 2010-03-25 15:34:36 följande:
    Jag befinner mig i stor chock! *det är inte tvillingar* Min älskade bebis har en allvarlig missbildning som heter diafragmabråck. :( Just nu har bebis hjärtat på höger sida och levern där hjärtat ska sitta. :( Jag befinner mig i mer än chocktillstånd. Jag vet inte riktigt hur jag känner. Bara gråter så fort jag tänker på det och tårarna rinner på mig när jag skriver detta. Först såg allting hur normalt ut som helst, men helt plötsligt så hämtar hon som gör ul:et en läkare som kommer in och tittar. Hon sitter tyst i ca 2 min (kändes som en evighet) och tittar på skärmen och har sig. Sen säger hon: Jag är ledsen men ditt barn har en allvarlig missbildning som heter diafragmabråck. Hjärtat sitter på höger sida och levern sitter där hjärtat borde suttit. Då börjar jag stortjuta! För det var INTE så mitt ultraljud skulle gå till!! Jag skulle gå därifrån med ett friskt barn och få veta könet. Enda positiva är att jag fick veta könet och det är en liten flicka. Det har gjorts fostervattensprov och på måndag ska jag till Lund på extra kontroll och mätning av hur pass stor missbildningen är. Visar fostervattensprovet på en kromosomavvikelse så kommer de inte rädda mitt barn men visar det inte på något onormalt så kommer jag bli snittad i Lund och de ska försöka rädda min lilla flicka där. Nä nu gråter jag igen. Men nu vet ni. Det föds inte ens (statisktiskt sett) ett barn per år med det här på mitt sjukhus, ca 1 vartannat år. VARFÖR JUST MITT BARN??????? Lite ot, men nu har ytterligare problem att tänka på än foglossning och illamående...
    Men vännen *jättekram på dig* Hoppas att det går så bra som det kan göra.
    Håller tummarna för er.
  • Queenofice

    Hejsan tjejer!

    Här har det hänt grejer sen jag var här senast. Jag har dessvärre inte orken att läsa igenom just nu vad ni skrivit för den 24 kom äntligen Pyret till världen och Pyret var en liten Linnéa. :)

    Jag tänker på er och hoppas ni inte har allt för ont.

    Många styrke kramar till er!

    Jag kommer nog inte vara så aktiv nu på någon vecka eller två, men än så länge så har jag inte ont i bäckenet i allafall och de är skönt. Dessvärre åkte man på snitt och har inte magen i trim just nu.

    Många kramar igen till er som kämpar.

  • ollileah
    Queenofice skrev 2010-03-28 19:57:41 följande:
    Hejsan tjejer! Här har det hänt grejer sen jag var här senast. Jag har dessvärre inte orken att läsa igenom just nu vad ni skrivit för den 24 kom äntligen Pyret till världen och Pyret var en liten Linnéa. :)Jag tänker på er och hoppas ni inte har allt för ont.Många styrke kramar till er!Jag kommer nog inte vara så aktiv nu på någon vecka eller två, men än så länge så har jag inte ont i bäckenet i allafall och de är skönt. Dessvärre åkte man på snitt och har inte magen i trim just nu.Många kramar igen till er som kämpar.
    men STORT grattis Vad kul!
  • t0va

    Var hos sjukgymnasten idag, gick snabbt att komma fram till att det är foglosning jag har. Det fanns en fundering på om det var min sjukdom som skapade denna smärta också, jag har massa smärta i höft och rygg sen tidigare men som jag sagt så är denna smärta något helt annat. Jösses så ont jag har ikväll, men sjukgymnasten förvarande lite. Har mått ganska bra de senaste dagarna. Troligen för jag börjat ta det superlungt pga. uvi som gav mig sammandragningar, men även för att jag har fått låna en ny dyna till rullstolen, en som har luft i sig och är tryckavlastande och så underbar. Visst jag har ont fortfarande men jag sitter mer stabilt också.

    Fick veta att min smärta i svanskotan troligen också är foglossning, skönt att veta. Hon berättade också att man kan få problem med fötterna pga. ligamenten i hela kroppen påverkas så det blir foglossning där med nästan. Har märkt det eftersom mina händer är sämre och nästan varit urled några gånger. Så det blir att ta det försiktig med andra leder också.

    Skönt att veta ändå vad smärtan är, även om jag nog heldre hade haft den andra smärtan, den här är aningen jobbigare eftersom den kommer när jag rör mig och är ganska ok när jag är helt still. Den andra smärtan är mer konstant, inga överraskningar där ;)

  • heartbeat186

    Hör och häpna... tror det är lugnet före stormen men min smärta är så gott som bortblåst.... enda gången jag får ont är när jag hållt igång länge och när ja är ute o går.... kryckorna står mest och trycker mot dörren nu men som sagt det är säkert lugnet före stormen... skönt att kunna gå som folk ett tag iaf...
    Dessvärre har sammandragningarna börjat så smått... känns sådär faktiskt....

  • 060810

    Nämen gud i helsicket vad skönt för dig! :)
    Här har jag sammandragningar + foglossning + illamående.. :( BLÄ vilken jävla kombination...
    Har en del ont idag men får skylla mig själv då jag var för aktiv för mitt eget bästa igår..

Svar på tråden Fler med foglossning/svår foglossning?!