• Frazze

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Zwillinge86 skrev 2013-06-13 20:40:56 följande:
    Vi hade vårt första möte i augusti sen var utredningen klar i november varför behandlingsstart planerades till januari pga av julstägning. Man brukar få höra av sig när man får mens och så lägger de upp planering. Man kan börja på mensdag 3 eller 21 och har antingen två veckors nedreglering plus 1-2 veckors sprutbehandling eller så startar man direkt med 1-2 veckors sprutbehandling. Beroende på äggblåsornas storlek beslutas när ägglossningssprutan ska tas. Efter någon dag plockas ägg ut och några dagar senare återförs dem. Sen får man tag progresteron vagitorer fram till testdag (2-3 veckor). Allt detta förutsätter dock att allt går som det ska. Många steg i processen kan dra ut på tiden och då förskjuts hela behandlingsschemat. Risken finns också att behandlingen inte ger önskade resultat och därför avbryts helt för att återupptas i en framtida cykel.



    Men exakt vad är det för utredning man gör? Jag har varit hos en gynekolog och tagit prover. I Australien så gjorde jag titthålsoperation och kollade om jag hade endomitrios. Då kollade dom även om mina äggledare va öppna. Vad mer behöver man kolla upp? Jag vill komma igång NU!!!!! Ja jag måste ju ta denna förbannade spruta först.
  • Frazze

    Oj nu blev jag nervös! Idag fick jag ett brev från Sahlgrenska där det stog att dom mottagit min remiss och att vi per brev kommer att kallas inom 3 månader. Jag är så skräckslagen över att få ett svar att 'nä det kommer inte att gå för du har så dålig äggreserv el dyligt'. När jag va på gyn sist så hade han svårt att hitta min vänstra äggstock, vilket jag läste något om här i nåt inlägg. Jag undrar hur det kan komma sig? Den har aldrig varit gömd förut!!!! Nu börjar det! Nu ska man skärpa sig med allt då på riktigt. SHIT! Tur att jag va och tog min MPR spruta igår nu då. För man får ju inte bli gravid på 3månader efter man tagit den. Inte för att det går så snabbt där nere, men man är ändå redo när den tiden

    kommer. Hur har det gått för er andra? Ni har skrivit så mycket att jag inte hunnit med att läsa allt än. Men stora lyckönskningar till cff! Jag hoppas så innerligt att det går vägen för dig denna gången.

  • Frazze
    Liv2014 skrev 2013-06-27 18:21:40 följande:
    Frasse tror kanske du ska ställa in dig på längre vänta än 3 månader. Det första är ju för att träffa en läkare, sen om det blir ivf kan de ju i princip låta dig vänta 3 månader till. Det är så vårdgarantin gäller... Hört om andra om fått vänta 6 månader. Har med ett likadant brev från Sahlgrenska hängandes på kylen, ringde dem innan jag fått det och de sa att pga semesterstängning kan det nog snarare vara 4 månader. Du kanske ändå måste vänta nu med sprutan och så, men annars kan jag tipsa om att på carlanderska får man tillbaka en stor del av summan om simuleringen inte leder till ägguttag om du skulle vilja göra ett privat försök först.



    Ja Liv 2014 Jag förstod nog att den kallelse (brevet) som vi får kommer inom 3månader, men tiden vi får kanske är om 6månader. Hoppas så innerligen att det inte blir Januari när min man drar ner till Australien i 3 veckor bara! Har ju vart planerat och bokat den i Januari detta året. Nån som vet om man kan gå på första besöket själv i så fall??? Det är ju egentligen inget som han kan göra då i alla fall. Skönt att det inte bara är min äggstock som leker kurragömma då! Nån mer än jag som har problem med IBS? Tänkre att det kanske är därför som den gömmer sig bakomtarmen eller så. Hur funkar det med äggdonation? Om vi nu säger att man har någon som kan tänka sig va äggdonator. Går det till på samma sätt då som vanligt ivf ungefär? Eller hur lång är väntetiden för en äggdonation i detta land?
  • Frazze

    Har tre frågor här till er med lågt AMH mitt ligger på 0,2. Får ni VÄLDIGT rikliga blödningar under mensen? Och nästa är när jag bodde i Australien så hade jag såna problem, det brände i kinderna på nätterna, vissa nätter fick jag väcka min man för jag trodde jag skulle dö! Jag va helt matt i hela kroppen, kändes som att alla körtlar i halsen svullnade upp (fastän att dom inte gjorde det) etc etc. Kan det ha nåt med typ Klimakterie symptom att göra tror ni? Någon annan som kännt nåt sånt? Och någon mer som har problem med att fötter och anklar svullnar?

    Bara sånt jag funderat på nu sen jag fick veta att man kommer bli en "klimakteriekossa" tidigare än vad man förväntat sig.

  • Frazze
    Idis skrev 2013-07-19 14:46:31 följande:
    Hej Frazze, jag blöder ganska mkt. Och har väldigt ont. Får mkt svettningar nätterna innan mensen kommer, men det beror troligen på att jag har endometrios.



    Ja jag får oftast jätte ont men bara första dagen/natten, och svettas väldigt mycket oxå! Men jag är kollad och har inte endometrios ! Vad ligger ditt AMH på?
  • Frazze
    Idis skrev 2013-07-20 12:55:23 följande:
    0,36 Är du opererad? All endo syns inte på VUL.

    Avseende AMH verkar det som om alla resultat från 2012 och bakåt i tiden kan visa fel. Ett brev ska ha gått ut till klinikerna nyligen. Jag håller på att ta reda på mer info. Hjälp sökes!



    Ja jag är opererad och dom kollade om mina äggledare va öppna och allt sånt. Det va visserligen 3år sen nu men på ultraljudet så syns inga cystor eller nåt sånt. Allt ser bra ut säger han. Det är bara mitr AMH som är så lågt. Jag undrar hur det kan komma sig att det blir så? Jag har inte ärvt det efter min mamma el mormor i alla fall. Mamma hamnade ju i klimakteriet när hon va 55 el 56år. Och jag är 35!!!! Livet är då inte rättvist! Jag hoppas bara läkarna låter mig försöka med ivf så att dom inte bara säger att det inte är någon ide!
  • Frazze

    Även om mitt prov är nytaget så ska jag minsann be dom att ta om det ändå. Man kan ju ha tur att det blev fel första gången. Eller oxå blir det ännu sämre svar! Hmmmm ja vi får se! Men nä då idis jag tänker inte take no for an answer!!!! ALDRIG I HELV... Jag har samma rättigheter som alla andra att få försöka! Jag får aäga till min man att se lite hotfull ut! 210cm 130kg är inget man leker med i första taget kanske??? Men han kan intw ens slå ihjäl en fluga utan släpper hellre ut den. Jaja! Jag ska ringa till Göteborg och kolla när det finns tider i nästa månad, för då har jag bara en månad kvar innan jag får börja försöka igen efter min spruta.

  • Frazze
    maggies81 skrev 2013-09-29 20:28:12 följande:
    Menar du mig? Jag tog provet för 2 veckor sedan och fick svar idag. Jo, jag har läst lite om det men är det verkligen så många som har drabbats av det. De flesta får väl inte felaktiga svar. 

    Vad krävs för värde normalt sett om man ska kunna bli gravid spontant? Kan mitt värde ha varit så lågt redan när jag var 25? Eller det kan ju inte ha varit så lågt för 5 år sedan eftersom jag fick ut 10 st.

    Just nu känns det hopplöst. Ska ringa läkaren imorn. 



    Hej hej! Nu måste jag bara berätta vad min gynekolog sa till mej! Han berättade att dom inte ens tar dessa prover längre pga felaktiga resultat och ALLTID att det visar lägre än vad du har om drt nu inte är ett av de fåtal som faktiskt stämmer.

    Själv fick jag svar att mitt AMH ligger på 0,2 alltså super duper lågt! Men jag inväntar brev från Göteborg nu i nästa vecka. Ringde dit igår ich frågade. Är så spänd nu för vad dom ska säga! Jag har lite saker jag ska ta tag i innan jag får komma ner dit. Men nu när jag vet att det är allvar så går det lättare! Ge INTE upp utan kämpa! Du har dina rättigheter! Kram
  • Frazze

    Nu är det dags! Den 24 okt så ska vi ner till Göteborg och träffa läkarna etc. Vårt första besök vad det nu innebär. Får jag fråga er hur lång tid det tog för er från första mötet tills ni faktiskt fick börja nedreglera? Jag är så orolig att det ska va nåt som gör att vi inte ska få försöka. Och sen så drar ju min man hem till Australien i Januari i 3,5 veckor. Hoppas inte det gör något heller!!!!! En fråga till min man har redan testat sin sperma och drt såg jättebra ut, men dom i Göteborg vill att han gör ett test till! Har era män behövt testa sig igen? Min gynekolog kan inte förstå varför alls!

  • Frazze

    Hej igen! Längesen jag var inne här nu och skrev. Nu i Februari är det dags för mej att börja mitt första försök av Ivf, and im shit scared! Sitter här och kollar i alla papper och försöker förbrilt att komma ihåg allt sköterskan gick igenom med oss i oktober då vi var nere. Jag får nog ta och ringa och gå igenom allt igen. Men nu till en fråga, om min mens börjar på en måndag så ska jag ju börja ta mina injektioner. Sen dag 7 vill ju dom ta ultraljud och det blir ju en söndag!!!!! Vad händer då? Är det öppet i Göteborg på en söndag???? Någon som vet? Jag får väl fråga detta när jag ringer givetvis, men jag blir lite hispig av att gå och tänka på detta hela tiden. Vore inte det höjden om man skulle börja med att göra allt fel. Jag har försökt att dra ner på kaffe och godis och ja kolhydrater och ingen Alkohol sen nyår. Jag har tränat så lycket jag orkar och försöker att äta så nyttigt som möjligt, men jag tar inga direkta vitaminer mer än folsyra! Vet inte vad mer jag ska ta för att öka chanserna!? Alla tips tas tacksamt emot!

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH