• Frazze

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Ah jag googlade det! Just det vad dum jag är! Klart man måste ha en ägglossningsspruta med. Jaja! Som sagt, det ska bli skönt med genomgång igen.

  • Frazze
    livit skrev 2014-02-01 12:05:25 följande:
    Zwillinge: tack för tips. Du har rätt, det kan ju mycket väl bli ett icke-problem om det inte kommer ut så många ägg.

    Blomman och Frasse: spännande att följa er. Vi kommer inte hinna med start denna cykel, så det blir nog början av mars för vår del. Håller tummarna för er, och följer hur det går! :)



    Åh vad synd! Men då håller vi tummarna för er del i Mars. Hoppas att det går bra för någon av oss nu då så att du får lite positiv energi sänt över till dig! Jag fastar idag och ska strax iväg till gymmet! Får se hur det går Jag ska kämpa med vikten in i det sista. Hoppas på att komma ner ett till två kg till innan jag börjar.
  • Frazze
    AnnaJessica skrev 2014-02-02 10:37:20 följande:
    Tänkte dela med mig av en (förhoppningsvis) framgångshistoria med lågt amh.

    Vi gjorde en utredning för 1,5 års sedan där det visade sig att jag hade ett amh på 0,33, vilket som för många av er var en total chock och gav upphov till livskris (särskilt efter att ha läst på nätet). Efter detta besked gjorde vi ett privatfinansierat ivf försök, som resulterade i 4 befruktade ägg och graviditet. Tyvärr kände vi oss tvungna att avsluta denna graviditet då det vissade sig att fostret hade en svår missbildning. (detta var en läkaren enbart max otur och finns ingen koppling till ålder eller fertilitet). Såklart en hemsk upplevelse och väldigt låg tro på att vi skulle lyckas. Vi blev remitterade till karolinska och tog ett nytt amh. 1 år senare hade det gått upp till 0,51 (!). Undersökningen innan behandling 13 folliklar och karolinska tyckte inte att detta var förenligt med mitt låga värde och ville göra nya försök.När jag väntar mens för att starta behandling blir mensen sen, väldigt frustrerande. MEN det visar sig att jag har blivit naturligt gravid! Är nu i vecka 20 och allt ser bra ut så här långt. Hoppas att min historia kan skänka andra med lågt amh hopp!



    Åh vad det låter härligt! Grattis! Vad jag inte förstår är hur amh kan stiga? Är man på ynka 0,2 en gång så borde det ju ligga kvar där eller bli lägre. Eller är det bara dessa otroligt dåliga missvisande tester som gör att det blir så???
  • Frazze
    AnnaJessica skrev 2014-02-02 11:16:52 följande:
    Tack Frazze! Nej precis. Rent fysologiskt ska det ju vara omöjligt att amh-värdet stiger. Så olika mätresultat borde ju göra läkare ödmjuka inför resultatet. Om man träffar på läkare som enbart gör sin bedömning utifrån amh-värdet tycker jag absolut att man ska försöka hitta en annan om det går. Viktigt att man får besked som baseras på mer en ett hormonvärde som läkare dessutom verkar lite oense om vad det betyder.



    Jag måste ju erkänna att min gynekolog och även läkaren på ivf kliniken i göteborg har vart helt fantastiska. Så snälla oxh hjälpsamma båda två. Lars Nilsson som vi fick i göteborg har j vart med från starten av ivf och är en av de bästa som finns. Tyvärr så har han gått i pension så vi kanske inte träffar honom något mer, men jag hoppas ändå att han blir inringd och att vi får han igen. Det såg ju bra ut på ul när jag var där. Hade 4 lika stora ägg på g då och det utan något hormonstimulans. Så han sa att det var värt ett försök. Nu hoppas jag att det ser lika bra ut denna gången med stimulans, om inte bättre.
  • Frazze

    Oh shit! Jag blir så nervös att jag typ får hjärtklappning av att tänka på det! Först och främst set jag fram emot att min man kommer hem på tisdag efter att ha vart borta i 3,5 v på semester. Sen börjar det! OMG jag smäller av! Det är en sån blandad känsla mellan skräck för att allt ska gå skit och en underbar känsla att om det går bra så kanske jag snart är gravid! Jag ska nog be dem kolla mitt amh igen när jag är där nere, om de gör det där vill säga.

  • Frazze

    Jaha! Min man ringde ikväll och sa att planet hade fått vända om och åka tillbaks. Så nu blir det torsdag el möjligtvis fredag som han kommer hem. Blir att jag får åka själv till götet och gå på genomgång då. Suck!!!!

  • Frazze
    blomman02 skrev 2014-02-06 20:36:13 följande:
    Komsi komsi lilla mensen! Såklart den drar ut på tiden när man själv vill att den kommer!! Det känns som att den är påvärså imorgon bitti kanske..

    Hur gick det för dig idag Frazze??



    Jo då! Nu är jag med i svängen igen. Så trevliga och gulliga de är på mottagningen!!! Jag fick sticka mej igen och trycka in koksaltlösning för att känna hur det kändes. Nu så är det bara för min mens att dyka upp! Kände denna gången att jag hade massor med frågor som jag aldrig hade kunnat komma på förra gången jag var där nere. Nu får vi väl bara som sagt vänta och se. Hoppas nu att man kan frambringa ägg som är i god kvalite. Men jag har läst i tidigare inlägg här att de inte vill plocka ägg om det intenär tillräckligt många!? Jag frågade sköterskan igår och hon sa att de plockade även om det bara fanns två! Nu håller jag tummarna för dig blomman att din mens kommer om inte idag så i morgon. Min väntar jag förmodligen tisdag skulle jag tippa på. Och med denna spänning och nervositet så kan man säkert få vänta tills på torsdag nästa vecka
  • Frazze

    Åh Grattis! 13 ägg är ju ingen dålig start. Nu hoppas vi bara på att många av dem är riktigt riktigt bra! Själv började min förblödning idag som jag ALLTID har i 4 dagar. Så jag är inte långt efter dig. Men jag får inte komma på ul förrän dag 7 och då får vi veta hur vi går vidare. Aj då att det sved jag vet ju inte hur menopur känns, men koksaltlösning kändes inget Men vad gör det? Om man blir gravid och ska föda så är nog sprutorna rena bagateller ändå. Åh vad spännande det är!!!!

  • Frazze
    Kattflickan skrev 2014-02-08 00:07:47 följande:
    Jag är spruträdd men bestämde mig inför min ivf att den fobin får jag helt enkelt bli av med. Tvekade aldrig när jag tog sprutan, gjorde det bestämt!

    Så blev jag av med min sprutfobi

    Jag tog menopur, var helt ok.



    Nä jag blev av med min fobi för länge sen. Men visst är man lite tvekande att sticka sig ändå. Men inatt nu så fick jag kordena mensvärk, gick på toaletten och märker att min mens satt igång för fullt. Nu du blomman så är det visst min tur idag. Vet inte riktigt vad som hänt? Kan kanske vara boragon jag tagit. Gör ingenting alls! Jag som trodde att jag skulle få vänta extra länge bara för det. Wiiiiiiii8i!
  • Frazze

    Shit! Det börjar närma sig sprut dags! Jag fattar verkligen inte att det är dags redan?!??!?!? Hur gick allt så snabbt????

Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH