• Frazze

    Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH

    Ja jag ska göra korta protokollet utan nedreglering. Läkaren tyckte att det såg så bra ut med typ samma storlek på äggblåsorna att jag inte behövde långa protokollet. Men jag har ändå högsta dosen på 375 vad det nu är för enhet??? Av menopur! Men det står att jag ska börja dag 1 på mensen och dag 5 ska jag även ta 0,25 av det som stoppar ägglossningen orgalutran. Dag 7 är det dags för ultraljud. Suck! Jag för en gång skull hoppas att min mens är en el två dagar sen! Har tagit rosenrot nu denna mensrn och då brukar det bli lite senare. Hoppas på att det funkar denna gången oxå. Men som sagt jag ska ringa till dem och höra,kanske kan jag få komma ner en gång till innan jag börjar och gå igenom allt igen. Har vart så fruktansvärt mycket stress det sista att jag har typ glömt allt! Utom hur jag ska sticka in sprutan. Haha jag var så löjlig när jag skulle prova på! Vågade inte först, sen när jag väl stack så kändes det ju ingenting! Nä som sagt nu så ska jag minsann ringa dem och ha genomgång igen.

  • Frazze

    [quote=72278938][quote-nick]blomman02 skrev 2014-01-19 18:25:34 följande:[/quote-nick]När har du sprutstart? Låter som vi kommer kunna följa varandra, har sprutstart 6/2, om mensen kommer som den gjort på senare tid.. Jag ska dock ta puregon 375 och inte menopur.. Jag övade aldrig på att sticka mig själv, tänkte att det skulle funka men nu vart jag lite osäker när du skrev så :p 

    Är du säker på att din klinik har helt stängt på helgen? De jag har varit i kontakt med har akuta saker på helgen.. 

    Lycka till![/quote

    Jag börjar med sprutorna runt den 10-11 feb. Och jag verkar i alla fall ha fått menopur 375 står så i mina papper. Det var rätt så häftigt att sticka sig själv i magen( tur att jag har lite fett att ta det i kan jag säga.) Man är väl rädd att det ska göra ont, men det kändes ju inte ens. Sen om det känns nåt när man sprutar in vad som ska in vet jag ju inte dock. Vilken klinik går du på blomman 02? Jag går i Göteborg och hade turen att gå en läkare som är pensionerad, men är där ibland. Han har vart med ända från början med ivf. Sen om vi får han i fortsättningen är ju inte säkert. Jag hoppas så att det går vägen första försöket! Men jag är inställd på att det inte kommer att gå. Hur många försök har ni andra gjort? Och hur gamla är ni? Jag är 36 snart!

  • Frazze
    blomman02 skrev 2014-01-20 15:41:28 följande:
    jag har också lite att ta av så det bådar ju gott :) Jag går på Sohiahemmet just nu, blir ev i Falun senare, kan ev underlätta lite..  Va skönt att gå till en erfaren läkare, det känns ju alltid bättre :)  Tror att vår läkare också hade några år på nacken, det kändes bra när vi va där iaf! Då kommer du bara ligga några dagar efter mig sen när vi börjar, roligt, tänk om 5-6 veckor kan vi vara gravida :O :)



    Oj jag har räknat med att det absolit inte kommer ta sig första försöket. Sen sa vår läkare att vi inte skule slösa med försök utan skriva upp oss på donationslistan istället. Men det klart är mina ägg ok och jag får typ mf första gången så får vi väl försöka med egna igen antar jag. Köpte faktiskt borago igår och ska ta nu ända fram tills det är dags, och jag ska köpa multivitamineraler på fredag. Sen kan jag inget mer göra för att det ska gå bättre. Jag tränar, jag äter nyttigt och jag har inte druckit någon alkohol och jag har dragit ner på kaffet. Jag hoppas så innerligt att det går bra för oss båda på första försöket! Kul att ha någon mer som är precis där man själv är. Är detta ditt första försök eller har du gjort innan?
  • Frazze

    Oj då! Kom ju på att du inte stuckit dig med sprutan innan, så då kan du ju inga försöj ha gjort heller tänker lite långsamt ibland

  • Frazze
    blomman02 skrev 2014-01-23 12:01:08 följande:
    Nästa slag i ansiktet kom just, mannens spermier är lite trötta, detta har man inte sett tidigare men tydligen har man inte gjort något "swim up" test innan.... Vi kommer alltså behöva ICSI. Det är inget vi behöver bry oss om säger kliniken men ja, man blir ju lite trött och hopplösheten kommer över en, kan man få någon liten framgång någonstans?  :'(



    Åh vad jobbigt! Min man har varit på zink och c- vitamin i säkert 3-4 månader nu. Och det bästa med han är att man inte ens behöver tjata, han måste man nästan stoppa så att han inte tar för mycket istället. Nä här tror jag bara att det är mitt yberlåga AMH på 0,2 som är felet! Man kan ju bara hoppas att det testet de gjorde visade för lågt. Men som gyn sa, att det skulle bara vara lite i så fall. Vi fick erbjudandet oxå att om mina ägg var så pass bra och att de växte till sig osv så kunde vi välja om vi ville att de skulle sätta in två ägg på en gång. De gör ju inte det längre, men eftersom att det är kört för vår del efter (förhoppningsvis) detta barnet, så kan vi kan de tänka sig att göra det för oss. Hoppas hoppas hoppas! Vi har ju en tjej som kan tänka sig att ställa upp dom äd, men bara åt oss. Så funkar det inte nu så hoppas vi på det istället då. Vad är levaxin för något? Jag köpte mina miultivitamineraler idag så nu jäklar! Borago är något som innehåller jamsrot. Och när jag läste om DHEA så kom det upp jamsrot. Och det skulle visst vara bra. Kommer inte ihåg nu eftersom att jag läste i sommeras. Jag kan inte fatta att min man kommer hem om 1,5 vecka och 6 dagar efter det om mensen är punktlig då börjar jag med sprutor! Otroligt! Blir så nervös så jag dör typ!
  • Frazze

    Ja jag börjar ju nästa månad med ivf, så jag tänkte ta borago tills jag börjar med sprutorna. Sen så ska jag inte ta det mer. Men det ska ju vara bra för huden oxå och för hormonerna, så jag tänkte att its a win win situation. Men tack för varningen!

  • Frazze
    livit skrev 2014-01-26 17:00:31 följande:
    Hej tjejer! Spännande att det är flera som är på g nu. Jag ska träffa läkaren imorgon inför det första försöket som ska bli i februari. Börjar bli lite nervös även om jag inte har särkilt höga förväntningar.

    Jag har försökt att hitta information men blir inte riktigt klok. Finns det en rekommenderad dos/preparat och metod för oss med jättedåligt AMH-värden (och högt FSH)? Långa eller korta protokollet? Alla tips och era erfarenheter skulle uppskattas!



    Hej livit! Vad kul att du oxå börjar i februari. Då är vi ju fler som kan analysera sönder saker om varför det funkade för den men inte för den osv.

    Förstår inte riktigt vad du menar med preparat, men vad jag förstår så är det rätt så kört för oss med lågt AMH. Jag tar en multivitamin om dagen och två borago om dagen sen omega 3 och folsyra givetvis. Min vanliga läkare sa ju att motion och allt som påverkar kroppen gör det lättare för tjejer med normalt AMH att bli gravida. Men det kan ju inte vara dåligt för oss heller antar jag???

    Jag har fått en tid nere i Göteborg nu igen för en genomgång av detta med sprutorna etc. Jag kände att jag verkligen behövde det. Jag blir så nervös när jag tänker på allt, att jag blokerar minnet. Shit! Tänk OM det skulle funka första gången? Vad ligger ditt AMH på då? Och hur gammal är du? Mitt ligger på 0,2 och jag blir 36 i morgon
  • Frazze

    Vad är fostimon? 0,07??? Oj jag håller tummarna för dig! Jag tyckte mitt var extremt lågt på 0,2 men det kanske inte är så illa då. Jag kör ju korta protokoller med bara menopur!

  • Frazze
    Idis skrev 2014-01-26 22:31:57 följande:
    Jag gjorde först korta med Puregon 375, 3 ägg ut men ingen befruktning. Nästa gång långa metoden, med Menopur 450. 5 ägg ut, 3 befruktade med ICSI. 2 till oss, 1 till frysen. Fick mens. FET med blastocyst i naturlig cykel ett par månader senare fäste. Gravid i vecka 20+3.



    Vad är FET? börjar du dag 1 på mensen el dag 2? Jag ska visst börja dag 1 vilket är ovanligt verkar det som. Vad ligger ditt AMH på? När är du beräknad till?
  • Frazze
    blomman02 skrev 2014-01-27 19:43:56 följande:
    Tar han det som nån multivitamin då eller en tablett för varje grej? Vet du några doser?



    Zink och c- vitamin finns blandat ihop i slla fall. Men sen det andra vet jag inte. Kolla hälsokost affären el apoteket så ordnar det sig ska du se.
Svar på tråden Sökes! Framgångshistorier trots lågt AMH