• Linda1976

    **Den stora feta LCHF-tråden**

    {#emotions_dlg.flower}  Välkommen till Den Stora Feta LCHF-tråden!  {#emotions_dlg.flower}

    Här samlas vi som äter enligt LCHF. LowCarbHighFat. Vi pratar mat, recept, utmaningar man ställs inför som lchf:are samt om en massa annat förstås.

    I nedanstående länkar finns mycket bra information:

    http://www.lchf.se/
    http://lchfrecept.com/
    http://www.kostdoktorn.se/
    http://airamsmat.webblogg.se/index.html
    http://kolhydrater.ifokus.se/
    http://annajdjacobsson.wordpress.com/
    http://lchfbutiken.se/
    http://www.lowcarbshop.se/ 

      

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-03-17 17:49
    Recepttråden: www.familjeliv.se/Forum-22-72/m57915800.html -lägg in dina smaskiga lchf-recept!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2011-04-19 15:42
    Här finns dagsmenyer för den som behöver: www.familjeliv.se/Forum-24-64/m56863370-1.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-07-07 23:02
    Vikttråd: www.familjeliv.se/Forum-24-406/m65606664.html
  • Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**
  • LokesMammi
    Chicky01 skrev 2012-05-25 08:57:11 följande:
    Jag antar att de lite större och mer rejäla glassmaskiner är bäst... Min fr OBH är liksom två mindre blå byttor som ska läggas in i frysen innan man gör glassen. Sen tar man ut den fr frysen för att direkt hälla glassmeten i byttan och sätta på tillhörande visp som går på el. Glassen blir ok, men väldigt ojämn. Hade jag fått köpa ny maskin hade jag inte valt min :) ... Men det funkar!
    Jag har dom skålarna o jag är nöjd! =)
  • stjierna

    Min glassmaskin är som alla andras - måste frysas minst 8 timmar innan man kan göra glass (jag har dock min i frysen hela tiden), den går på el och glassen kan bli något ojämn. Största minuset är att ett lager glass fastnar på kanterna, och det får man inte bort innan skålen tinat så man får räkna med svinn! Största plusset är att om man är förberedd med kylskåpskall smet o fryst skål så har man glass på 8-10 minuter :)

    Jag har denna:

    www.netonnet.se/art/hem-och-hushall/matberedning/glassmaskin/waves-ic-201930/128788.3414/

  • stjierna

    Glass: skålen är fryst (m nån vätska), så häller man i smeten och sätter på locket med en visp och kontakten i väggen så vispar/rör den automatiskt :)

    Det är för att få en jämn frysning av glassen :)

  • Chicky01

    LokesMammi, jag blir så frustrerad när glassen fryser sig fast i kanterna. Vill ju äta den oxå, glupsk som jag är :) Sen blir ju glassen i mitten av byttan ngt för blaskig så då ställer jag in allt i frysen i kanske 20 min. Glassen i mitten blir perfekt då men kanterna blir ännu mer frusna... Men men, älskar iden att kunna göra egen glass och är nöjd ändå! ;)

  • Glass
    stjierna skrev 2012-05-25 09:14:27 följande:
    Glass: skålen är fryst (m nån vätska), så häller man i smeten och sätter på locket med en visp och kontakten i väggen så vispar/rör den automatiskt :)

    Det är för att få en jämn frysning av glassen :)
    aha, ja det är ju inget man bygger ihop själv direkt
  • ollebulle86

    En fråga: är det normalt att man i början känner sej väldigt matt i kroppen?
    Känner mej riktigt natt i kroppen nämligen, speciellt på morgonen trotts att jag ätit. Och det har varit sen jag började med lchf. Sen gör väl värmen sitt oxå kan jag tänka mej.

  • LokesMammi
    Chicky01 skrev 2012-05-25 09:26:51 följande:
    LokesMammi, jag blir så frustrerad när glassen fryser sig fast i kanterna. Vill ju äta den oxå, glupsk som jag är :) Sen blir ju glassen i mitten av byttan ngt för blaskig så då ställer jag in allt i frysen i kanske 20 min. Glassen i mitten blir perfekt då men kanterna blir ännu mer frusna... Men men, älskar iden att kunna göra egen glass och är nöjd ändå! ;)
    Ja, det är irriterande, när det fastnar runt kanterna o man inte får bort det. Mina skålar står alltid i frysen! =)
Svar på tråden **Den stora feta LCHF-tråden**