Smilla1976 skrev 2012-08-30 14:50:51 följande:
Vad är blomkålsris? 

 låter smarrigt...
Är ny i tråden, startade VV online i söndags, många år sedan jag viktväktade, har ca10kg att gå ned. Ska bli se om jag har gått ned ett endaste gram på söndag, hehe... men det har gått bra och jag har hållit mig till mina PP 

 (tillbehör för 2 vuxna+2 barn+2 matlådor)
 2 stora blomkålshuvuden eller 3 mindre
 vatten
Gör så här: Häll vatten i en kastrull, låt koka upp. Skölj blomkålshuvudena ordentligt, i kallt rinnande vatten. Skär av blasten/bladen. Riv blomkålshuvudena på den grova sidan, på rivjärnet (riv både buketterna & stammen). Vänta till precis innan servering. Häll ner blomkålsriset i vattnet. Låt dem ligga i det kokande vattnet 10-15 sekunder (om Du vill ha lite tuggmotstånd, annars förlänger Du koktiden med 10 sek). Häll av i ett durkslag. Servera direkt!
Jag brukar ha det till lite såsigare mat som korvstroganoff,köttfärssås eller bara vanliogt kött med tex brunsås till. Mättar riktigt bra.