• citrus

    Någon som faktiskt lyckats gå ner 10 kg på en månad och kan berätta för mig hur?

    Jag vill gå ner i vikt nuuuu, jag mår piss dåligt snälla jag vill ha en snabb booost. Jag vet att man ska tänka långsiktigt och allt det där men nu behöver jag gå ner några kg snabb just för att få motivation sedan kan jag slita på resten. Hjälp mig hur??

    Snälla 

  • Svar på tråden Någon som faktiskt lyckats gå ner 10 kg på en månad och kan berätta för mig hur?
  • sportpappa
    Mari21 skrev 2016-04-15 01:51:09 följande:

    Undrar om man äter runt 300 kcal om dagen och löper 60 min 5ggr/veckan och förbränner runt 800-859 kcal under löpningen kmr man kunna tappa 10 kg på en månad? Om man nu undviker söta onyttiga saker :)


    Det är bara att räkna på det för att se om det är möjligt.

    Kalorier för viktnedgång
    1 kg nedgång per vecka motsvarar ca 1000 kcal per dag.
    En månad är 4,5 vecka. 10/4,5 = 2,2 kg/vecka.
    Det ger att du behöver ligga på ett kaloriunderskott på 2200 kcal per dag och 15400 kcal per vecka.

    Energiförbrukning
    Om vi antar att din normala förbränning är 2000 kcal/dag => 14000 kcal per vecka.
    Träningen ger 800 * 5 = 4000 kcal.
    Totalt: 18000 kcal/vecka

    Energiintag
    300 * 7 = 2100 kcal/vecka

    Resultat
    2100 - 18000 = -15900 kcal. Underskottet är högre än de 15400 kcal som krävs för att gå ner 10 kg.

    Det är alltså teoretiskt möjligt med din indata att gå ner 10 kg. Hur det sen fungerar i verkligheten är en annan sak.
  • Noorden

    Jag har gått på en proteindiet nu i en månad och har gått ner 10 kilo i fett. Bästa är att gå till en dietist varje månad och mäta fettprocent. Då kan man också följa upp vart man går ner och undvika att förlora muskler.

    Jag äter mycket äggvita och kött samt grönsaker och lite såser då och då. :)

    Roliga är också att man lagt till sig 2 kilo muskler samtidigt.

    Så gå till en dietist!

  • FredrikMatsson

    Jag har gått ner från 144 till 133 kg på 3 veckor. Sedan Blev det till 131 kg på ytterligare 5 veckor. Det är ju så att man får ju förstå att det är positivt att banta fast det inte händer så mycket med vikten alla gånger. För bantningsprocessen innebär att man ibland tappar mycket och ibland lite under en viss tid.

    Så bara för att man står still i vikt ska man ju ändå motionera.

    Jag går själv 7-10 km per dag fördelat på 3 promenader.

    Kost är det så att lite socker och lite fett är effektivt för att gå ner i vikt. Man bör dessutom få energi vid bantning så därför äter man då väldigt mycket av sådant man inte blir fet av så man alltid är mätt. Jag är alltid mätt om jag äter mycket grönsaker. För vem vill motionera som har en hungrig personlighet?

    Vidare har man ett måttband för se på mig: Jag måttades mindre och mindre hela tiden fast jag förlorade bara 2 kg under 5 veckor. Det beror t.ex. på att man får muskler av att träna.

  • Turre

    Jag åt en måltid om dagen, och då åt jag lite. Jag har fysiskt jobb och fortsatte jobba som vanligt. I början kan det kännas svårt, men man vänjer sig.

    Gick ner 8,5 kg under en månad. Tränade inget, men hade som sagt fysiskt jobb. Försök att inte äta något med socker alls eller lite socker och undvik chips, läsk, godis, choklad mm.

    Och var inte rädd för att röra på dig och göra jobb som innebär fysisk aktivitet.

  • Blomman000

    Vill börja med att säga detta är inte hälsosamt men effektivt.

    Ät lite, väg all din mat och räkna kalorier.

    Ät flera mindre mål inte ett större för att minska risken av akut hunger.

    Drick mycket vatten. Grönt te och kaffe går också bra, inget annat.

    Ät endast från assietter.

    Tugga din mat ordentligt!

    Drick ett stort glas vatten innan varje måltid och drick en klunk mellan varje tugga.

    Sallad bör bli din bästa vän, fyller ut, innehåller näring och är kalorisnålt.

    Fokusera på din mat när du äter, gör inte annat samtidigt.

    Ät inte mer än 1000 kcal per dag.

    Ge inte upp om du bryter ihop och hetsäter, det är endast ett snedsteg. Samla dig och återgå.

    Inget socker eller extra fet. Naturligt socker och fett går bra så som frukt och fisk men prioritera och planera dina kalorier!

  • Starka

    5:2 är det enda som har funkat för mig, dom första 3-4 veckorna gick jag ner ca 2 kilo i veckan sen planade ut till 0,5-1. Har gått ner 23 kilo hitintills, så enkelt och smärtfritt. Har provat typ allt annat och antingen har jag inte gått ner eller så har jag mått skitdåligt. 5:2 känns som det enda som jag faktiskt skulle kunna efterleva i längden, när jag är färdig med min viktminskning tänkte ja gå över till 1:6 eller 16:8

  • agda78899

    hej,
    Jag lyckades gå ner i vikt med phentermine 37,5 mg, är det en bra effektiv bantning drog, en aptitnedsättande som minskar aptiten och bränna kalorier genom att främja snabb viktminskning. Jag har förlorat 12 kilo i 2 månader utan att följa en strikt diet dietetik . Jag beställde på phentermine onlineapotek Europa, reductil-shop.com är detta en webbplats som är tillförlitlig och säker
    lycka till

  • LiaJoa0
    Jag gick ner från 70 kg på till 64 kg på två veckor med äggdieten för ett halvår sedan. 

    Har inte gått upp ett gram efteråt heller. Det är jätteviktigt att man håller matschemat i två veckor och inte avbryter, det är en kemisk process som sätts igång som gör något med förbränningen. Helt sjukt att det faktiskt funkade! Kan varmt rekommendera kuren, man behövde inte ens gå hungrig.
    HÄR är länken
  • stankovic

    Jag vet att detta är en gammal tråd men det kommer kanske någon ny som är intresserad av mitt svar. Jag kan säga att för mig har det gått, 10kg på 1 månad.

    Metoden jag använt mig av är en hård variant av keto som varit inspirerad av carnivore dieten. Har dock valt att inkludera de flesta grönsakerna för att hålla magen i schack. Jag har samtidigt kört 16:8, alltså fasta 16 timmar och äta under 8 timmar. Jag äter ej frukost, sallad till lunch och oftast endast kött+vissa mejeriprodukter till middag. Utöver detta har jag även sprungit 3km fem dagar i veckan. 

    Mina råd om man vill testa detta:
    Drick myyycket vatten, annars kommer du garanterat få vätskebrist. Försök få i dig viktiga vitaminer så som: Vitamin C, Magnesium etc, släng in en apelsin om dagen. Men viktigast av allt är att lyssna på kroppen, om något känns knasigt så avbryter du. 

    Till sist, det är inte säkert att detta kommer fungera för just dig utan man kan behöva pröva sig fram för att hitta det bästa receptet. För mig har det funkat och det kan gå för dig, så testa och se!

Svar på tråden Någon som faktiskt lyckats gå ner 10 kg på en månad och kan berätta för mig hur?