Du måste logga in för att svara i en tråd.

  • Rakad Apa

    Hur lagar ni köttfärssås?

    Finns ju många varianter av köttfärssås, så jag är  lite nyfiken på vad folket på FL har för ingridienser i sina varianter.

    Själv använder jag:


    Köttfärs Matlagningsgrädde lök Kalv fond Tomatpuré Krossade tomater Salt och peppar Så, hur gör ni?
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Svar på tråden Hur lagar ni köttfärssås?
  • Stokke

    Köttfärs, gullök, rivna morötter, färska tomater, timjan, oregano, grädde, salt

  • Jungblom

    Jag gör olika, man tager vad man haver

    Gullök
    Morot
    Köttfärs
    Timjan
    Oregano
    Passerad tomat
    Tomatpuré
    Salt och peppar
    Ev. Köttbuljong  eller soja (om jag inte orkar vänta på att koka den länge)
    Ev. champinjoner och majs
    Ev. lagerblad och rödvin

  • Laine

    I min köttfärssås har jag:
    Nötfärs
    Gul lök
    Vitlök
    Krossade tomater
    Chilisås
    Grillkrydda
    Oregano
    Lite svartpeppar

    Fräser löken och tillsätter sedan nötfärsen.
    Kryddar med grillkrydda. (jag vet att många är anti grillkrydda, men till köttfärssås passar den perfekt)
    Pressar över 1-2 vitlöksklyftor (1/400g färs)
    häller över lite chilisås
    häller på 1 burk krossade tomater (1/400g färs)
    kryddar lite extra med svartpeppar
    och sen på med mycket oregano

     

  • Anonym (B)
    Anonym (Frida) skrev 2013-05-24 22:05:06 följande:
    Med köttfärssås trodde jag man menade bolognese, alltså den klassiska italienska köttfärssåsen som man äter med pasta. Men flera i tråden har ju presenterat en köttfärssås som inte innehåller någon typ av tomat... alls! Det är väl inte köttfärssås eller? Eller jo, jag fattar att det är en typ av köttfärs-sås, men köttfärssås är det inte! 



    Det står ju ingenstans att det är italiensk, tomatbaserad köttfärssås som ska diskuteras, så ditt inlägg tyckte jag var onödigt snobbigt Jag tycker det är intressant att läsa hur olika gör"samma" rätt!
  • Rafael90

    Nötfärs/blandfärs
    Krossade tomater med chilismak
    Lök
    Vitlök
    Salt, peppar
    Chili
    Cayennepeppar
    Paprikapulver

  • Coxia
    Anonym (Frida) skrev 2013-05-24 22:05:06 följande:
    Med köttfärssås trodde jag man menade bolognese, alltså den klassiska italienska köttfärssåsen som man äter med pasta. Men flera i tråden har ju presenterat en köttfärssås som inte innehåller någon typ av tomat... alls! Det är väl inte köttfärssås eller? Eller jo, jag fattar att det är en typ av köttfärs-sås, men köttfärssås är det inte! 
    Tror de flesta svenskar tycker spagetti och köttfärssås är rätt svenskt och inte att man lagar italienskt till middag den dagen. 

    Likväl som vi äter spagetti med ost- och skinksås och inte carbonara. 
  • Coxia

    Jag har

    Köttfärs
    Finhackad gul lök
    Tomatpuré
    Soja
    Vitlök
    kryddor (varierar) 
    vatten 

  • Zizzy Zimsson
    Nötfärs (gräsbetes)
    Tomat
    Äkta smör
    40% grädde
    Svart tryffel
    Rödlök
    Havssalt
    Vitpeppar
  • Lillkossan

    I min har jag:
    Lök
    Vitlök
    ICAs ekologiska krossade tomater
    Köttbuljong
    Wochestersås
    Knorr italiensk kalvfond (den är apgod)
    Soja
    Svartpeppar
    Basilika
    Paprikapulver
    Chilisås
    Liten nypa kanel
    Ibland lite grädde

  • samedase

    Jag:
    köttfärs
    hackad lök
    vitlök
    tomatpuré
    passerade tomater
    bladspenat
    rivna morötter
    oregano
    vit-/svartpeppar
    lite grädde
    - sen låter jag det puttra i en timme.

    Sambon:
    köttfärs
    ketchup
    grillkrydda
    grädde
    - serveras så fort det är klart. 

Svar på tråden Hur lagar ni köttfärssås?