Lowika skrev 2013-05-24 10:20:11 följande:
Puh!
Läst igenom allt (kanske lite slarvigt) och konstaterat att den köttfärssåsen jag stötte på för ett par år sedan tydligen är mycket ovanlig. Tack och lov.
Själv gör jag den på färs, gul lök, vitlök, tomatpure, krossade tomater, fond/buljong, salt, peppar och oregano. Som grund. Sen beror det på vad som finns hemma om det slinker i rivna morötter, champinioner, rödvin.
Mejeriprodukter kommer inte i närheten av min köttfärssås. Då blir det någon annan rätt. Inte köttfärssås. Typ "färsstrognanoff" eller nåt.
Ketchup har jag på, på tallriken :D men INTE i grytan.
Well till den köttfärssåsen jag stötte på för några år sedan. Enda "tomat"-ingrediensen var ketchup. Ohyggliga mängder ketchup. Så det blev sås. :-/
Låter som min kära mors "köttfärssås"

Den består endast av:
smält smör & vetemjöl (som får redas på botten) och några msk ketchup som bas, sedan blandar hon ner köttfärs, lök, salt, peppar och oregano. Klart! (Det jävligaste är att dottern alltid föredrar hennes köttfärssås framför min....)