• Rakad Apa

    Hur lagar ni köttfärssås?

    Finns ju många varianter av köttfärssås, så jag är  lite nyfiken på vad folket på FL har för ingridienser i sina varianter.

    Själv använder jag:


    Köttfärs Matlagningsgrädde lök Kalv fond Tomatpuré Krossade tomater Salt och peppar Så, hur gör ni?
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Svar på tråden Hur lagar ni köttfärssås?
  • assiicamill

    Om vi nu skall prata riktig italiensk köttfärssås så som bolognese så ska de vara passerade tomater som ska små koka i ca 12 timmar och de är väl inte riktigt så vi svenskar gör direkt! Italienare tycker att våran variant är oklar och ganska äcklig! Detta från en italiensk kock här i min stad som driver en italiensk restaurang:)

  • Anonym (mums)
    400 g nötfärs 1 st gul lök 2 st pressade vitlöksklyftor 1 st morot 2 msk smör 1 st köttbuljongtärning 1 dl vatten 400 g krossade tomater 1 tsk oregano 1 krm grovmalen svartpeppar 1 dl grädde salt
  • KlaraBella

    Nötfärs
    Rödlök
    Tacokrydda
    Massor med vitlök
    Krossade tomater
    Ketchup
    Vispgrädde
    Oregano
    Cayennepeppar/chililrydda

    Om inte tacokrydda så grillkrydda, salt, peppar och gärna lite Chilli.

  • mmeline

    Jag gör enklaste möjliga varianten:
    Gul lök
    Blandfärs
    Krossade tomater med basilikasmak
    salt, peppar, vitlök

  • cupiditas

    Nötfärs
    Gul lök
    Morot (riven)
    Krossad tomat
    Tomatpure
    Lite vatten
    Vitlöksklyftor
    Salt, svartpeppar, oregano, kött och grillkrydda

  • Anonym (Matlagaren)

    Min Egna Hemmagjorda köttfärsåsFlört

    + Nötfärs

    +Gullök

    +Champinjoner

    +Paprika

    +Riven morot

    +Krossade tomater (smak av timjan)

    +Tomatpure

    +Vitlök

    +Oregano

    +Basilika

    +salt och svart peppar

    +lite vatten så det blir mer såsigt

    +Socker

    +ev lite majs om det finns  i slutet av tillagningen

    Mums! Bör prövasSkrattande                                        

  • Gudinnan
    Nøtfærs Gul och rødløk vitløk i mængder paprika i alla færger men inte allt lite grædde før att få fyllighet slat peppar och grillkrydda lite chilli tomat pure och krossade tomater morøtter basilika frysta
    Da solen lyser op over Danmark, så ved jeg , at jeg får en chance til ♥ ♥
  • barajag01

    Nötfärs, hackad lök, passerade tomater, tomatpuré, salt, peppar, paprikakrydda, lite vatten. Nomnom

  • Stokke

    Ikväll lagade jag den godaste ever!

    Stekte färsen i riktigt smör.

    Fräste gullök, vitlök i god olivolja, hackade ner färska tomater lät det gojsa till sig med en nypa socker, salt, färsk chili och svart peppar, mixade tomatsåsen slät. Hällde över tomatsåsen på den brynta färsen, i med rödvin. Lät stå på spisen i ca 1 timme och sjuda.

    Fräste chaglottenlök och vitlök, på med grädde, färsk timjan, basilika och oregano, salt och peppar och kalvfond, det fick sjuda i ca 15 min. Hällde över blandningen i köttfärsen. Jag tog 2 hela morötter och en liten bit rotselleri, la ner den hela i köttgärsåsen och lät sjuds ytterligare 30 min. Bästa ever !

  • Faile

    Köttfärsåsen är min lilla *tavadjagharhemma* rätt. Den innehåller alltid,
    köttfärs
    lök
    buljong/fond

    Sedan tar jag lite av vad som finns hemma.
    Ibland är det vispgrädde med tomatpure/ketchup, ibland krossade tomater, ibland kvarbliven chunky salsa från nån tacokväll, ibland bara buljongsåsen utan någon tomatblandning alls, ibland svamp eller/och majs tex. Hur jag än lagar den blir den alltid god, är huvudsaken =)      


    Sluta jiddra, börja trolla!
  • Anonym (malvina)

    typ 1
    smör
    köttfärs
    lök
    vitlök
    passerade tomater
    worchestersaus
    oxbuljong
    soja kinesisk mushrom
    lagerblad
    bea pulver
    ketchup
    paprika pulver
    pepparmix
    vitpeppar'
    salt
    vatten
    ev rödvin
    Kokas LÄNGE används till lasange och när vi vill vara nyttiga.

    typ 2
    smör
    köttfärs
    lök 
    passerade tomater
    oxbuljong
    grädde 
    ketchup
    soja
    bea pulver
    grillkrydda
    pepparmix 
    vitpeppar
    ajvar
    Behövs bara koka ihop en stund kan redas av med mjöl. 

  • Anonym (röda linser)

    Blandfärs
    lök
    krossade tomater
    köttbuljong
    tomatpure
    röda linser
    sal
    peppar
    oregano 

  • Kofot

    Färs, lök, tomatpuré, färska tomater, vitlök och diverse kryddor.
    En klick creme fraiche och kanel. Kanel är en underskattad krydda och passar bra med köttfärs.

  • Maoulin

    Nöt-eller blandfärs
    Gul lök
    Salt
    Svartpeppar
    Tomatpuré
    Köttbuljong
    Grädde
    Krossade tomater
    En burk Dolmio
    Chili 
    Ev. lite vatten
    Redning
    Glad             

  • Aniiee
    Kofot skrev 2013-07-10 21:48:54 följande:
    Färs, lök, tomatpuré, färska tomater, vitlök och diverse kryddor.
    En klick creme fraiche och kanel. Kanel är en underskattad krydda och passar bra med köttfärs.
    Håller fullständigt med =)

    Dagens blev panikversionen, köttfärsen gick ut idag. Så:
    Nötfärs
    Oxbuljong
    Soya
    Kanel
    Chili Explosion
    Chicken and steak
    Five pepper
    Creme Bonjour Extra vitlök

    Det var gott 
    Yaoi is the opiate of the fangirls
  • Anonym (malvina)
    Stokke skrev 2013-07-10 21:41:09 följande:
    Bea pulver? Menar du samma som bearnaise sås?
    japp lite granna bara, ger en god smak. Kanske 1 msk till köttfärs på 500g
  • LunaLunatic

    Lite olika. Gärna med köttfärs, krossade tomater, färska champinjoner, squash, bakom, lök/purjolök, rivna morötter... Plus salt, peppar och tomatpuré.

    Eller latversionen med köttfärs, riven lök, tomatpuré, salt, peppar. 

    Fond och grädde har jag aldrig haft o. 


    Don't argue with idiots - they'll drag you down to their level and beat you with experience
  • LunaLunatic
    LunaLunatic skrev 2013-07-12 09:18:35 följande:
    Lite olika. Gärna med köttfärs, krossade tomater, färska champinjoner, squash, bakom, lök/purjolök, rivna morötter... Plus salt, peppar och tomatpuré.

    Eller latversionen med köttfärs, riven lök, tomatpuré, salt, peppar. 

    Fond och grädde har jag aldrig haft o. 
    Bakom??! Vad tusan tänkte jag där?

    Bacon. 
    Don't argue with idiots - they'll drag you down to their level and beat you with experience
Svar på tråden Hur lagar ni köttfärssås?