Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    Mentat skrev 2019-06-20 17:51:51 följande:

    Om vi skall vara noggranna här menar du givetvis en kvot på 0,017, dvs 1,7% - inte 0,017%, vilket är något helt annat.


    Yes.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-20 17:32:25 följande:

    Jag tycker det verkar som att du upplever en mängd problem efter det att jag uppmärksammade dip på att du i ett tidigare inlägg spred fake news kring norsk genusforskning. Försök art släppa det och gå vidare.


    Nejdå. Problemet jag ser är att anklaga folk hejvilt för spridning av Fake News för sakfel. Speciellt när du väljer att ignorera allt som har med någon form av debatt att göra för att rikta in dig på sådana fullständigt grundlösa påståenden om mitt syfte med aktivitet...

    ...har du inget annat att bidra med när jag skriver debattinlägg åt ditt hål än att svärta ner mitt ord och min aktivitet här, så tappar jag tålamodet med pajaskonsterna.

    Det är en vidrig debatteknik som du kör med... varför du får tillbaka och kommer få tillbaka med råge. Minsta lilla faktafel från ditt håll och jag ska stämplade dig som Fake News spridare. Hela tiden. Konstant.

    Ibland när någon spottar på ens ord så spyr man helt enkelt tillbaka. Enjoy.

    Varför skriver du att alla talare vid en tillställning var högerextremister och främlingsfientliga när fallet inte var så? Vad ville du uppnå med det? Är det utifrån sådan Fake News som folk ska förstå ditt perspektiv på opartiskhet?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-20 21:14:45 följande:

    1.      Jag anklagar inte folk hejvilt för att sprida fake news men nu påstod du att genusforskning inte lägre är statligt finansierad i Norge. Det är fake news. Varför inte bara erkänna det och gå vidare?

     

    2.      Vilka talare var inte högerextremister och främlingsfientliga på Folkets Demonstration i Januari 2016?


    Varför inbillar du dig att jag skulle ha det minsta lilla problem med att erkänna ett fel? Det är dina anklagelser om att jag olämpligt sprider Fake News som är problemet...

    Svärta inte ner andras ord utan belägg. Är det så förbannat svårt att hålla sig till sådana självklarheter på en plats där ordet är allt vi har?

    Att ha fel är inte att olämpligt sprida Fake News. Fattar du? Det enda som hände var att du visste mer än mig på en punkt och kunde korrigera - vilket är skitbra. Du valde dock att vända det bra till ett lågt skamgrepp.

    Whatever KillBill, du vill inte ens diskutera ämnet. Det du siktar på är att svärta ord och misstänkligöra din motpart...

    Du har redan skrivit >>alla<< och >>de flesta<< i sammanhanget och bådadera påståenden kan inte vara korrekta samtidigt. Du får välja själv vilket som var fel... jag bryr mig inte. Det är inte lönt att bry sig om något när man försöker diskutera ett ämne och det enda som händer är returer av svinaktigt debattbeteende som enbart siktar på att förinta ordet för motparten.

    Varför ska jag bry mig om någonting här när det går schysstare och hederligare till på ett ställe som fucking Flashback? Uppenbarligen ska vi bara pissa på varandras ord här... inte debattera och/eller (och Gud förbjude) samtala.

    Kan inte mitt/vårt ord hållas intakt i dessa forum så spelar absolut ingenting här någon roll. Folk kommer bara titta in och se ett gäng idioter som i praktiken anklagar varandra för att medvetet ljuga liksom medvetet sprida osanningar... vilket du verkar hantera som en vinst.

    Så låt mig helt enkelt hjälpa dig med att kamma hem storvinsten, KillBill. Minsta faktafel från din sida och det första och sista folk kommer läsa är att du sprider Fake News. Enjoy yourself - i dubbel bemärkelse.

    Varför framställer du Syrien som ett av de värsta fallen av braindrain i modern tid? Vad vill du förmedla med sådan Fake News?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-20 23:17:12 följande:

    När Syrienkriget var som värst så var totalt 11,5 miljoner människor på flykt varav nästan hälften hade flytt landet. Det är rimligt att anta att välutbildade var överrepresenterade bland de flyktingar som hade möjlighet att lämna landet.

    Du glömde att svara på frågan om vilka talare som inte var högerextremister och främlingsfientliga på Folkets Demonstration januari 2016.


    Vilket är motsvarar siffrorna som jag har refererat till väldigt väl - 6,7 miljoner som har flytt landet och i samma källa något färre som har flytt inom landets gränser. Varför målar du upp (hjälper till att måla upp, är väl den syrliga sanningen) något av tidernas största braindrain där Syrien förlorar minst 87% av sin högutbildade befolkning (och än fler om vi ska använda dina egna siffror som referens)? Är det möjligtvis återvandringspolitik som du lobbar för här i tråden, KillBill, och när du så olämpligt hjälper till att sprida sådan här Fake News?

    Varför ska jag svara på en sådan fråga? Är det jag som ska redovisa för dina påståenden när de inte riktigt går ihop? Det räcker med den simplaste deduktion för att komma fram till att följande påstående >>alla [talare på eventet var högerextremister och/eller främlingsfientliga]<< omöjligen kan vara sant samtidigt som påståendet >>de flesta [-II-]<< också är det.

    Ska någonting redas ut här så är det vilket av dina två påståenden som var Fake News och som du olämpligt började sprida. Och vilket som passar utmärkt för min del.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-21 09:49:08 följande:

    Det är du som påstår att jag har fel. Då är det högst rimligt att du kan belägga varför jag har fel.  Nu ska jag vara schysst och ge dig lite bakgrund. Att jag senare reserverade mig och skrev ?de flesta? berodde på att det visade sig att en av talarna, Annelie Sjöberg på den tiden var centerpartist. Annelie tvingades dock efter sitt engagemang i Folkets Demonstration att lämna C och är idag medlem i SD.

    Annelie har under åren postat rasistiska inlägg på sociala medier och bland annat skrivit i tidningen Nya tider som SD biträdande partiledare Mattias Karlsson kategoriserar som högerextrem. Det finns/har funnits kopplingar mellan Nya tider och nazistiska organisationer.

    Historien har alltså visat att jag inte var fel ute när jag på påstod att alla talare var högerextrema och främlingsfientliga. 


    Givetvis konstaterar jag det... det är som påpekat omöjligt för båda påståenden att vara sanna samtidigt. Det är bra att du börjar inse saker och ting men på en punkt går det trögt...

    ...jag struntar nämligen blank i omständigheterna som fick dig att olämpligt sprida Fake News. För det var knappast så att jag fick sådan pardon eller hänsyn av dig, utan domen föll som den gjorde - obarmhärtigt och helt utan belägg, av ett sakfel allena. Och i den bädden ligger du nu.

    Det är lustigt att du förväntar dig att jag hanterar dina kinder sådär lagom ömt - när du nyligen har delat ut fula lavetter över mina.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-21 11:17:41 följande:

    Du förstår alltså inte att den som talar på högerextrema och främlingsfientliga tillställningar, skriver i den högerextrema tidskriften Nya Tider och postat rasistiska inlägg på Facebook kan betraktas som både högerextrem och främlingsfientlig? Ok, då behöver inte fortsätta den här diskussionen.


    Antingen är det ena eller det andra påståendet felaktigt. Hänger du inte med i så simpel deduktion?

    Här bekräftar du att påståendet >>de flesta<< var felaktigt. Så varför fick du plötsligt för dig att sprida Fake News? Det var väl olämpligt, håller du inte med?
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-21 13:14:03 följande:

    Om jag anser att någon som talar på en högerextrem och främlingsfientlig tillställning för högerextrem och främlingsfientlig så är detta min uppfattning. Det är inte som när du påstod att Norge inte längre finansierar genusforskning. Det påståendet var fel, det är inget som går att förklara med din uppfattning. 


    Så du menar att påståendet >>de flesta<< alltså var korrekt? Du får bestämma dig...

    Nåväl, vilken/vilka talare var då undantaget/undantagen för högerextremism och/eller främlingsfientlighet under Folkets Demonstration?

    Och varför valde du att inleda med att olämpligt sprida Fake News?

    Det är ärligt talat fantastiskt att du tror att du kan vrida och vända den här saken så att det blir bekymmersfritt för dig. Som sagt - och upprepade gånger - så är antingen det ena eller det andra påståendet felaktig - och du har skrivit bådadera påståenden.

    Och jodå, ett av dina aktuella påståenden är precis lika felaktigt som mitt påstående om Norges statsfinansiering av genusvetenskap. Rätt och fel är ett binärt förhållande, KillBill. Antingen rätt. Antingen fel.

    Det kanske är dags att erkänna att sakfel inte riktigt är det samma som att olämpligt sprida (det vill säga att medvetet leverera) Fake News?

    Kryp nu till korset. För jag slår vad om att du inte har lika roligt som jag har just nu...
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-22 11:27:28 följande:

    Min uppfattning från allra första början och idag är att alla talare på Folkets demonstration var högerextrema och främlingsfientliga. Jag var under en period tveksam kring Annelie Sjöberg men den tveksamheten är numera skingrad. 

     

     


    Förstår. Du vill att jag och övriga läser dina förklaringar och tar hänsyn till dem...

    ...men du tänker inte göra det samma för andra. Vi har många ord i det svenska språket som beskriver mentaliteten.

    Det är tråkigt, inte minst då jag gärna lyfter upp dig som en god debattör i allmänhet och har gjort det flera gånger. Men det är knappast första eller sista gången som jag får äta upp naiva utspel...

    ...men nu vet jag iallafall vart jag har dig och priset var inte högt.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-22 13:02:02 följande:

    Jag tycker att du ska gå tillbaka och reflektera över riktiga sakfel..


    Om/När nu Norges stat inte hade slutat finansiera genusvetenskapen i landet och jag påstod motsatsen så var det givetvis ett >>riktigt<< sakfel. Vad skulle det finnas att fundera på angående en sådan självklar sak?

    Men det är sak samma... det är knappast lönt att förklara någonting... jag har förstått att du inte tänker behandla andra som du själv vill bli behandlad.

    Folk ska ta till sig dina förklaringar och titta på omständigheterna när någonting blir fel - medan du själv ska döma andra precis som det behagar dig, innan de har fått komma till tals och utan hänsyn till någonting.

    Aja... folk är som de är. Bara att acceptera och gå vidare.
  • Digestive

    nyheteridag.se/svt-falls-for-trump-inslag/

    >>Det var den 11 december i fjol som SVT:s Morgonstudion sände ett inslag om en ?fredlig? demonstration i San Diego i USA där 32 deltagare gripits. Syftet med demonstrationen var att visa stöd för de migranter som försöker ta sig in i USA över gränsen till Mexiko.

    I inslaget säger reportern Maria Martholm Silva följande:

    ? President Trump har gett sig själv ett A+ som Commander in Chief och dessutom gett sig själv smeknamnet ?President T?, men än har han inte lyckats få till muren mellan USA och Mexiko. Där har nu 32 personer gripits för att de inte tycker som honom, utan de demonstrerar mot att USA inte släpper in de människor som anlände till Tijuana i Mexiko i november.

    Fyra anmälare hörde av sig till Granskningsnämnden och påpekade att demonstranterna i själva verket greps för att de bröt mot lagen genom olaga intrång och våld mot en gränspolis. Anmälarna menade att Donald Trump i inslaget framställdes som en diktator som låter gripa folk bara för att de tycker annorlunda.

    ?Att reportrar vädrar personliga ställningstaganden i svts nyhetssändningar är fel och borde aldrig tillåtas nå konsumenterna under sändningstid?, skriver en anmälare.

    Även SVT insåg att man hade gjort fel och sände en rättelse den 12 december. Då sade man så här:

    ? Så en rättelse. För igår morse då berättade vi ju att 32 demonstranter greps vid gränsen mellan USA och Mexiko, och då ska vi säga att 31 personer greps för intrång och en för övergrepp på tjänsteman. Och inget annat.

    Även Granskningsnämnden konstaterar att SVT felaktigt uppgett att folk skulle ha gripits för att de inte tyckte som Trump. Nämnden menar dock att den rättelse som utfärdades inte var tydlig i vad som blivit fel i de ursprungliga sändningarna. Av det skälet slår man fast att inslaget strider mot kravet på saklighet.<

Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?