Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?

    KillBill skrev 2019-06-18 17:02:57 följande:

    Nazism placeras längst ut på TAN skalan. Se SVDs kartläggning av var partier i det senaste EU valet placerar sig. Nynazistiska Gyllene Gryning finner man längst ut på TAN skalan. 

    www.svd.se/manga-partier-i-europa-ror-sig-mot-nationalismen

    Främlingsfientlighet är vanligare ju längre ut på TAN skalan du kommer. 

    Tycker du att rapporten från Näringslivets medieinstitut känns seriös? Näringslivets medieinstitut påstår att de har granskat samtliga fällningar i granskningsnämnden de senaste 7 åren. Jag kunde  genom att googla några minuter hitta fällningar under den aktuella tidsperioden som Näringslivets medieinstitut utlämnat, fällningar som visar på en TAN vinkling. 

    Tycker inte du att det märkligt att Näringslivets Medieinstitut kommer fram till att man inte kan placera fallet där SVT blev fällt för att kritisera KD och Ebba Busch Thor för att vilja förbjuda samröre med organisationer som Nordiska motståndsrörelsen på en GAL-TAN skala?

    NMR befinner sig längst ut på TAN skalan. Jag kan lova dig att om någon på SVT argumenterat för att förbjuda samröre med SD så skulle detta ha resulterat i en fällning som sedan hade tolkats som GAL-vinkling. Nu valde SVT att argumentera för att samröre med NMR måste tillåtas i ett demokratiskt samhälle (något som jag personligen är tveksam till). SVT blev fällda men Näringslivets Medieinstitut tolkar det inte som TAN-vinklat.

    Det framgår med all önskad tydlighet att rapporten från Näringslivets medieinstitut är vinklad för att passa det bild som vill förmedlas. 

     


    Ja, klyv du på om undersökningen. Det gör säkert så att folk plötsligt blir/känner sig representerade av Public Service.

    Du tror inte alls att signumet för partiskhet just är att vissa grupper (och tämligen större och bredare grupper än Sveriges nazister och muslimhatare) inte känner sig representerade i Public Service och exempelvis söker sig till annan media istället?

    Men, men... grunda du Public Service opartiskhet på två fällningar om nynazism och muslimhatare. Det känns superrelevant och gediget.

    Emellertid konstaterar jag helt enkelt att Public Service inte representerar en påtaglig grupps åsiktssfär i samhället...

    ...och vill mena att det är själva signumet för partiskhet.

    Det är även lite speciellt när folk som anser att statlig media kan få tvingas fram genom skatter liksom stödjer förbud mot politiska samrören av särskilda slag... inte riktigt ser hur GAL/TAL integrerar/kan integrera med varandra. Sådan folkkontroll hamnar nämligen en bra bit ner på axeln, hur socialliberal man än må se/kalla sig i övrigt.

    Det finns dock bättre sätt att utvärdera politik på än GAL/TAL, förslagsvis genom idéhistoria och samhällskunskap. Men jag förstår värdet ur ett kvalitativt undersökningsperspektiv.
  • Digestive
    Arnes mirakel skrev 2019-06-18 23:53:42 följande:

    Jag har nog aldrig sett SVT kritisera vänstern överhuvudtaget.


    När en mediaform mer eller mindre är fullständigt förutsägbar så beror det helt enkelt någonting.

    Den som hittar adekvat kritik mot exempelvis genusvetenskapen eller program som lyfter fram och djupdyker i exempelvis Jordan B Peterson tankegods (i Public Service)... kan se sig själv som ett modernt mirakel.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-19 22:14:55 följande:

    Nu har kritiker mot genusvetenskap såväl som Jordan B Peterson fått komna till tals i SVT men jag antar att du inte bryr dig och att du anser att det är fördjävligt i alla fall..


    Sluta nu... jag har sett omkring 100 timmar material av Jordan B Peterson och vill du inbilla dig att ens en bråkdel av hans tankegods går att nå genom Public Service så har du fullständigt fel.

    En utmaning. Presentera blott namnen på hans tankegods med hjälp av Public Service.

    Jag skrev advekat kritik mot genusvetenskap. Är du själv medveten om att disciplinen använder sig av hermeneutik som vetenskaplig metod? Det vill säga samma vetenskaplig metod som teologi använder sig av - att tolka texter eller då tolka feministiska texter.

    Genusvetenskapen grundar inte ens sina teorier... det vill säga provar tesen mot sin antites (exempelvis miljö mot arv) liksom provar tesen mot all övrig vetenskaplig litteratur. Inte ens inom området pedagogik...

    Kvar har du alltså någonting som beter sig som disciplinen teologi men utan att ens bry sig om att falsifiera sina teser.

    Vart ser du sådan här genusvetenskaplig kritik i Public Service? Det finns en anledning till varför disciplinen inte längre är statligt finansierad i Norge... det räckte med en enda undersökande dokumentär och luftslottet sprack.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-19 23:46:10 följande:

    Du visste alltså inte att påståendet om att genusforskning inte skulle vara statligt finansierad i Norge är en skröna?


    Mycket möjligt att det är en skröna. Finner du den punkten tung och avgörande?

    Oskrivna regler för seriösa debatter är att bemöta motpartens starkaste och mest hållbara argument. Du verkar istället rikta dig in på precis vad som helst bara du kan plocka hem en billig poäng.

    Är Norges förhållande till genusvetenskap allt du vill diskutera så kör på. Många håller dock med om att discipliner som vilar på samma vetenskapliga grund som teologi - till och med på en sämre grund än teologi - inte riktigt är stoff för ett sunt samhällsbygge.

    Du brukar vara kritisk mot religion och antagligen än mer kritisk när religioner ges en betydande roll i samhällsbyggen... här rycker du dock på axlarna när du får veta att genusvetenskapen inte ens grundar sina pedagogiska teorier (vilket är praxis för all annan pedagogisk forskning i Sverige) och när du får veta att allt ihop... vilar på samma vetenskapliga grund som teologi.

    Vad är ena genusvetenskapens frukter? - efter snart 50 år i praktik varav de senaste 30 åren med statens fulla stöd i ryggen. Vad har vi fått för dessa tiotals om inte hundratals miljarder av våra skattepengar? Har det sexuella ofredandet av kvinnor minskat? Har våldtäkter minskat? Har kvinnor det påtagligt bättre här än i exempelvis Danmark?

    Men för all del... klyv du dina hårstrån. Att någon miljon medborgare inte representeras i Public Service är väl inte så viktigt att bemöta under rubriken >>Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?<<.

    Återkom när du vill debattera seriöst. Billiga poänger kan jag lägga i knät på dig om det är allt du är ute efter...
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-20 08:42:39 följande:

    Jag tycker att det är olämpligt att sprida fake nevs. tycker inte du det?


    KillBill skrev 2019-06-20 09:18:19 följande:

    Jo det är fake news. Det Norska Vetenskapsrådet fördelar statliga pengar till forskning och Ingerö påstår att de 2011 fryste alla pengar till genusforskning. Rektorn för Blekinge tekniska Högskola påpekar att det inte stämmer. Vetenskapsrådet beslutade bara att frysa pengarna till en särskild satsning på genusvetenskap (inte till all genusforskning som Ingerö påstår).


    Så man sprider alltså Fake News när man som privatperson har fel i en sakfrågan. Jag ska notera och lägga det på minnet KillBill...

    Öbrigt verkar du inte vilja diskutera överhuvudtaget och du har fullständigt fel om att Public Service skulle vara opartiska - det är någon miljon svenskar levande kvitton för. Att vissa stora och inte på något vis extrema samhällspolitiska grupper inte är representerade i Public Service... är ett symtom för partisk media.

    Så du får börja med att leva som du lär och inte sprida Fake News. Vill även minnas tråden jag startade om KD:s förslagsåtergärden kring flyktingkrisen där du gång på gång kom med felaktiga uppgifter om deras politik liksom syftet med den...

    Tro mig, du kommer att få höra om Fake News tills ögonen trillar ur efter detta lumpna draget. Billigt. Riktigt billigt. Och att debattera sak vill du inte ens syssla med...
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-20 11:26:10 följande:

    Jo man sprider fake news om man sprider falska uppgifter som tidigare publicerats av dagstidningar.   Vad skulle man annars kalla det?


    Det räcker med att påpeka att någon har fel och korrigera. Just nu påstår du att det är olämpligt att ha fel...

    Nu har du bäddat och så får du ligga. Kör du med sådana lumpna kort så räkna med många givar tillbaka.
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-20 11:49:16 följande:

    Nej jag påstår att det är fel att sprida felaktigheter. 


    Du menar att man inte ska påstå någonting även om man inte vet att det är felaktigt? Rimligt.

    Börja med att leva som du lär. Jag kommer finnas här för att hjälpa dig med den saken.
  • Digestive
    KillBill skrev 2016-02-02 08:06:04 följande:

    Haha, så du vill kategorisera helgens demonstration som regeringskritisk

    Får jag upplysa dig om att alla som talade var kända högerextremister med en tydlig invandringskritisk agenda. Publiken fylldes också mestadels av folk som ogillar invandring och en del uttalade nazister. Demonstrationen avslutades genom att vissa demonstrationsdeltagare gav sig ut på stan för att mishandla invandrare


    Fake News KillBill. Lev som du lär - du ska veta hur saker ligger till innan du får reda på det. Annat är enligt dig själv olämpligt...
  • Digestive
    KillBill skrev 2016-02-16 21:38:27 följande:

    Nu spekulerar du. Syrien är ett stort land med nästan 23 miljoner innevånare. om 10% av befolkningen är högutbildade inebär det att det kan finnas miljoner av högutbildade Syrier på flykt. Hur många av dem som hittade till Sverige i fjol vet vi ännu inte.


    Fake News igen, KillBill. Sannolikheten att miljoner (plural) högutbildade syrier skulle var på flykt när det totalt skulle finnas 2,3 miljoner... är astronomisk liten.

    Antalet syrier som har flytt landet är nämligen beräknas nämligen till 6,7 miljoner.

    www.migrationsinfo.se/migration/varlden/flyktingar-i-varlden/

    Det här skulle du veta innan du fick reda på det. Ytterst olämpligt att inte leva som man lär...
  • Digestive
    KillBill skrev 2019-06-20 12:27:20 följande:

    Upplys mig om vad som var fel i artikeln så tar vi en diskussion om det!


    Alla som talade var ju inte högerextremister. På den punkten rättade du dig själv efterhand...

    ...du skulle dock ha vetat om det innan du fick reda på det. Sluta sprida Fake News och lev som du lär.
Svar på tråden Anser du att public service (SVT, SR, UR) är opartiska?