• Asteri­x366
    Äldre 4 Jun 00:11
    27570 visningar
    164 svar
    164
    27570

    Värsta dramat- gift och nykär

    Har varit gift i 20 lyckliga år. Tre skolbarn och en fin man som är bara bäst. Snäll, snygg, smart och passionerad. Har aldrig känt att jag saknat ngt, vi trodde att vi var lyckliga . Men jag blev kär, riktigt kär. I en arbetskollega som jag känt i många år , som jag alltid uppskattat, men sen helt plötsligt så började vi bekräfta varandra mer och mer, för varje dag, under ett års tid. När jag till sist frågade lite på skoj, lm vi flörtar med varandra, så blev svaret långt. Han har alltid haft " ett gott öga för mig", tyckt massa trevliga saker om mig ( lång lista och "dessvärre så är du väldigt attraktiv också"... Värsta romansen med det mesta man kan tänka sig- fast utan sex. Vi kom aldrig så långt... Min man kände att ngt var på gång och anlitade detektivbyrå . De kom åt mail, sms osv. Jag blev till sist tvungen att sluta på mitt jobb och avbryta all kontakt med min kollega. Vi saknar varandra, har pratat några gånger i telefon och sms:at men vi har inte setts på månader. Jag älskar min man och vill vara med honom och barnen, men kan inte glömma passionen, attraktionen, kemin , the connection och allt annat jag hade med den andra mannen. Så underbart magisk, tänk om jag aldrig får uppleva det igen? Han säger att han kan inte vara lösningen på mina äktenskapliga utmaningar och att det mest" kärleksfulla handlingen " han kan göra för mig är att låta mig vara ifred så jag kan ta hand om min realtion på hemmaplan. Han är särbo i dagsläget, skild sen innan. Han vill gärna träffa mig men är "rädd" för vad det kan leda till, eftersom det är en sån galen stark attraktion mellan oss. Han vill inte heller att jag skall vara "the other women", då han menar på att jag är " för perfekt" för att vara det. Så kluven och så svårt att förstå vad som händer. Någon i liknande situation?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2016-06-04 08:45
    tillägg- inte gift i 20 år, utan tillsammans i 20 år...Vi är båda i 40-års åldern, och den andra mannen är tio år äldre...

  • Svar på tråden Värsta dramat- gift och nykär
  • Äldre 4 Jun 01:52
    #1
    +1

    #yolo

  • Anonym (anony­m signat­ur)
    Äldre 4 Jun 02:20
    #2

    Mängder av människor är i samma situation. Inget nytt. De flesta lär sig hantera sina känslor i tonåren. Sedan finns de som aldrig blir vuxna.... och ställer till med en massa trams för sig själva och andra.

  • Påven Johann­a
    Äldre 4 Jun 06:34
    #3

    Lasse-Majas?

  • Anonym (FTW)
    Äldre 4 Jun 06:43
    #4

    Du menar att din man anlitande en detektivbyrå innan han pratade med dig?

    Varför var du tvungen att sluta på ditt jobb?

  • Anonym
    Äldre 4 Jun 07:10
    #5

    man drömmer ibland om något man tror skulle vara så fantastiskt. "gräset är grönare" osv. ofta är det ju inte bättre (iaf inte om man ska tro på hur bra du har det med din man). 

    Mannen ifråga gör helt rätt som håller sig undan. Du är i obalans, ta reda på ordentligt om du verkligen vill stanna med din man, Vad som händer efter det är något annat.

  • Anonym (Pohlm­an)
    Äldre 4 Jun 07:57
    #6

    Om allt var så perfekt och bra med din man, varför föll du då för den andra? - Fråga nr 1 du allvarligt bör fundera på.

    Varför anlitade din man en detektiv istället för att fråga dig rätt ut? Det är ju en form av svek gentemot dig. - Fråga nr 2 du har att fundera på.

    Vill du stanna kvar hos din man och kämpa vidare med allt vad det innebär? - Fråga 3

    Vågar du ta steget och bryta upp med allt vad det innebär och risken att även inte få den andra heller? - fråga 4

  • Anonym (Y)
    Äldre 4 Jun 08:08
    #7

    Inte konstigt att bli förälskad trots att man har "allt" med sin make. Det är upp till dig att hantera det. Vissa ger efter och är notoriskt otrogna andra hanterar det bättre och gör inget mer av det. Förälskelsen går över när den slutar få näring.

    Visst kan det vara uppfriskande att byta man men om du är nöjd idag kommer troligen inget ändras med den nya, när passionen lagt sig. Och det gör den alltid.

  • Anonym (TS)
    Äldre 4 Jun 08:11
    #8

    Tack för era svar, vilka bra frågor ni ställer. Jag är så tacksam att ni inte hoppar på med massa anklagelser, det är inte det man vill ha just nu...Har haft tillräckligt mycket av sådant. Så tack! Känns som att många av er har varit/är i samma situation...

    Det är kanske mycket vanligare än jag ens anade innan detta "drabbade" oss. Vi levde i vår perfekta bubbla och var "skyddade" av allt sånt. Men nu är vi inte längre, och jag vet inte om vi kommer att kunna klara oss från det här kaoset. 

    Skall svara er en och en.

  • Asteri­x366
    Äldre 4 Jun 08:18
    #9
    Anonym (FTW) skrev 2016-06-04 06:43:13 följande:

    Du menar att din man anlitande en detektivbyrå innan han pratade med dig?

    Varför var du tvungen att sluta på ditt jobb?


    Han frågade och frågade, om ngt var på gång. jag nekade såklart, jag förstod själv inte riktigt vad som hände,allting var så dimmigt och härligt och jag hade inga svar för honom. Tills sist så såg han ett mail, där min kollega skriver ngt trevligt till mig (bara lite oskyldigt alltså, inget sexuellt eller så).Så till sist var han så desperat att han gjorde det han aldrig trodde att han skulle göra- anlitade en byrå som kunde "bevisa otroheten" ( det är så de funkar, och kostar massa, massa pengar ;(( 

    Jag fick sluta eftersom jag fick ultimatum av min man - det eller skilsmässa, så enkelt. Jag ville inte förlora honom och den andra blev också så rädd ( vi hade en viss överordnad situation, han  var min chef (kind of)) så det var det enda rätta jag kunde göra, så pressad. Men det satte mig i en utsatt situation då jag är utan jobb nu ( och hade det riktigt, riktigt bra innan..:(....
  • Asteri­x366
    Äldre 4 Jun 08:25
    #10
    Anonym skrev 2016-06-04 07:10:55 följande:

    man drömmer ibland om något man tror skulle vara så fantastiskt. "gräset är grönare" osv. ofta är det ju inte bättre (iaf inte om man ska tro på hur bra du har det med din man). 

    Mannen ifråga gör helt rätt som håller sig undan. Du är i obalans, ta reda på ordentligt om du verkligen vill stanna med din man, Vad som händer efter det är något annat.


    Utan tvekan är det så som du skriver. Jag är i obalans, går i terapi nu. Det känns som att den andre mannen har "vaknat" ngt inom mig som jag inte ens visste att det fanns. En rebellisk sida som drömmer om att få vara fri, börja om på nytt. Men sen, när jag tänker på det lite mer, så blir jag så rädd. Jag vill inte vara utan mannen som jag delat halva mitt liv med.Jag vill inte vara förälder på halvtid. men jag kan inte heller glömma de starka, magiska känslorna...jag trodde aldrig att jag,  som vuxen kvinna, skulle kunna känna så stark för någon annan - eller för den delen, att någon annan skulle kunna känna så för mig.Det kom verkligen som en stor, stor överraskning....
Svar på tråden Värsta dramat- gift och nykär