• LLW

    IVF hösten 2019

    Hej!

    Vi ska påbörja vår fjärde ivf i augusti/september. Det är alltid skönt att kunna skriva av sig och diskutera med andra som går igenom liknande, så häng gärna med i tråden så peppar och hjälper vi varandra under behandlingarna!


  • Svar på tråden IVF hösten 2019
  • Banana84
    TashMash skrev 2019-09-05 13:36:26 följande:

    Hej,

    vad kul att der är fler som är igång!!!

    hade också en dos på 175 men körde med samma hela vägen... Detta är också vårt första ICSI försök och hoppas på det bästa, ruvardag 6 idag ...


    Hej! Spännande med ruvardag, hoppas det går bra :) hur många befruktade ägg fick ni?

    Jätteroligt att va igång, man har gått runt och hoppats länge på att bli gravid utan att kunna påverka alltför mycket så det känns bra att ta detta steg även om det är rätt påfrestande.
  • Aryzza
    Loviisa89 skrev 2019-09-05 09:46:10 följande:

    Åh vad kul! Vilken dag fick du ultraljud? Jag föröker också dela in tiden i typ tredagarsperioder, längre fram kan jag inte tänka :/

    Jag är lite avundsjuk på ditt illamående, har inte så mycket symptom förutom molvärk några gånger per dag, så jag blir ju jättenojjig att det inte ska gå bra :/


    Jag fick svar på 1177 att tid för ultraljud kommer hem med brev och att det blir nån gång v 8-10. Suck! Tredagarsperioder låter rätt bra, får kanske köra samma.

    Förstår känslan, jag är ju rätt glad för mitt illamående för det är ju bra tecken. Men samtidigt såååå jobbigt! Främst på förmiddagen men till och från hela dagen. Ringde och pratade med BM idag om det och har fått tid för hälsosamtal den 17e september och sen inskrivning 14e oktober.
  • TashMash
    Banana84 skrev 2019-09-05 13:49:48 följande:
    Hej! Spännande med ruvardag, hoppas det går bra :) hur många befruktade ägg fick ni?

    Jätteroligt att va igång, man har gått runt och hoppats länge på att bli gravid utan att kunna påverka alltför mycket så det känns bra att ta detta steg även om det är rätt påfrestande.
    Ja spännande är det fast man känner si orolig hela tiden... Det blev 4 befruktade av 6 samt att inget klarad sig till frysen. hoppas att de ägget jag fick tillbaka klarar sig i alla fall :)

    hur känner du med sprutorna?

  • Hedblomster
    Hoppet19 skrev 2019-09-04 18:31:18 följande:

    Dom borde ju verkligen prioritera dig ändå tycker jag, du ska ju inte behöva vänta ännu en månad! Jag tog trombyl av min mormor, hehe. Lånade. Men det hjälte inte, kändes dock skönt att prova något nytt! Om det tar sig så tycker jag du isf ska prata med läkaren och då får dom skriva ut recept.

    Jag vill också få prova något annat, nu blir liksom 4e försöket med exakt lika behandling... får iallfall troligtvis göra en scratch nästa gång om den här inte heller funkar. Tittade slemhinna idag och det såg bra ut så insättning nästa onsdag!!


    Min läkare kommer absolut inte skriva ut trombyl tyvärr :( Hoppas verkligen din nästa insättning funkar! Vilken klinik går du på? Tycker scratchen verkar lite intressant iaf...
    LLW skrev 2019-09-05 07:51:52 följande:

    Jag tog trombyl när jag blev gravid, fortsatte med dom även efter att jag plussat då jag läst att många blir ordinerade det pga att det kan minska risken för missfall. Så det borde inte vara något farligt iallafall. Tycker du ska testa och blir du gravid kan du prata med din läkare och se vad han eller hon säger! Värt ett försök :)


    Jag blev också gravid första gången jag fick trombyl men bara i typ tre dagar lol. Problemet nu är att jag bada har 17 tabletter så kan inte fortsätta vid plus och min nya läkare skrattade åt att jag ens fått trombyl av förra kliniken så kommer inte få där :( Vet att många tar receptfria albyl minor men den verkar vara slut överallt...

    Ser förresten att du inte får ta värktabletter nu vid mens, gäller det Alvedon också?! Hade aldrig klarat mig, din stackare...
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Klora

    Idag har vi satt in 2 st 4 celliga embryon???? toppenägg sa dom. Kändes lite sorgligt att slänga dom 12 andra som tog sig men eftersom vi inte skall göra fler försök så fick det bli så, måste säga att jag har bra ont i magen och underlivet idag???? smärtar även i baken...

  • kanela84
    Söderlund skrev 2019-09-05 11:50:52 följande:

    Jag har inte heller symtom förutom molvärk och ibland till och med mensvärk, supersvårt att inte bli nojjig :/


    Inga direkta symtom här heller, brösten börjar bli ömma och hade jag inte varit gravid hade det varit dags för ägglossning typ nu och då får jag också ömma bröst. Det känns verkligen inte att jag är gravid
  • Mudcakemonster

    Så kul att många plussar. Ruvardag 6 idag och nu ikväll tycker jag att jag mår illa. Inte spy illa, men lite smått. Täppt näsa också. Men dessa kan ju bero på snuva och indiska maten jag åt till lunch!! Hahaha.

    Hur mår ni? När smygtesta?

  • Hedblomster
    TrueLove12 skrev 2019-09-05 19:10:27 följande:

    Någon som gjort detta


    Vi har inte! Men har hört att de som är ensamstående eller behöver donerade ägg eller spermier gör det, eller något sånt? Tror inte det är något att oroa sig för!
    Instagram: ttcsomewhereinsweden. Försökt sen mars-17. X i maj-17. IVF1 jan-19 minus. Fet1 mars-19 minus. Fet2 april-19!
  • Najo

    Hallå! 2 barn via ivf födda 2009 och 2015. Har försökt få barn igen 2019 men 1 missfall och 1 ivf utan graviditet. Nu allra sista ivf försöket, dock första gång ivf med spermiedonation. I kväll första menopursprutan... är 44 år och sista försöket med egna ägg i sverige. Går det inte vägen blir det ED utomlands. Nervöst, nu är jag igång!

Svar på tråden IVF hösten 2019