• Shaun the sheep

    Pralintillverkning!

    Jag tänkte börja tillverka praliner på riktigt! Har gjort det förut,
    men då rullade jag dem vilket kändes kladdigt och tidskrävande. Så jag tänkte köpa mig några pralinformar,
    och efter lite googlande så verkar det som att iskubslådor funkar bra.
    På Ikea har de ju snygga såna, men på hemsidan står "Endast avsedd att fylla med vatten". Vad tror ni, vågar man prova ändå?
    Såg också att dom hade riktigt, riktigt snygga formar på Bagaren & Kocken, så jag kanske investerar i såna,
    men till att börja med kanske man kan satsa på något villigare


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-25 17:20
    Lite roliga länkar gällande pralintillverkning!

    www.pralinformar.se

    stores.ebay.co.uk/siliconesupplies

    www.chokladsajten.com/

    www.bagarenochkocken.se

    www.tartdecor.se/group.asp

    www.mumsigt.se/index.php

    matnils.blogspot.com/2007/05/070511-chokladmockatryffel-det-enda.html

    www.villa-kamomill.se/gor-dina-egna-praliner

    sockerblomman.blogspot.com/search/label/Praliner
  • Svar på tråden Pralintillverkning!
  • strojes

    Denna helgen blir det inga praliner här, möjligen på söndag om jag orkar och hinner. Imorgon står pepparkaksbak på schemat hela dagen, degen är gjord och står på diskbänken och vilar över natten.


    Ta chansen att skapa din DRÖMHELG på Familjeliv. Bli Familjelivs helgvärd! www.familjeliv.se/Forum-5-163/m55171873.html
  • krikkelin
    Queequeg skrev 2010-11-12 20:12:52 följande:
    Vitchokladpralin fylld med nougat



    Fick tipset om vit choklad och nougat tidigare i tråden och var tvungen att testa även om jag själv tycker att det hela låter som det skulle bli väldigt sött och mäktigt. men
    Ska ge bort dem så får se vad de tycker om de

    Är väldigt nöjd med dem och tempereringen blev perfekt
    Dom ser väldigt goda ut!
  • Queequeg
    Mysanochmimer skrev 2010-11-13 19:16:40 följande:
    pralin 101113.JPG

    Resultatet av dagens pralintillverkning

    *fylld med mörk tryffel med mint
    *fylld med citronkola
    *fylld med vit choklad tryffel
    *mörk choklad med hasselnötter

    Blev sådär nöjd, förstår inte hur jag ska lyckas med kanterna, nått tips?
    De verkar väldigt goda.

    För att få till snygga kanter är det noga att man verkligen skrapar bort all överflödig choklad från formen.
  • Queequeg
    Mysanochmimer skrev 2010-11-13 19:37:21 följande:
    Som jag misstänkte då, får träna träna träna då
    Vad använder du att skrapa me?
    Jag använder en degskrapa
  • Snuttjulla

    Läste ett recept igår, om choklad med violsmak, vad tror ni? Det lät väl spännande.
    Kul att få se bilder på alla fina paliner ni gjuter.
    De vita ser perfekta ut...

  • strojes

    Ni som gjort praliner med vit choklad, vilken choklad använder ni? Jag kikade lite häromdagen i affären och såg enbart vitchoklad med vaniljsmak, finns det inte ren vitchoklad? Smakar det mycket vanilj om den chokladen?
    Jag tänkte göra citrontryffel som fyllning och vill ju inte ha andra smaker som kan ta överhand eller störa tryffelsmaken.


    Ta chansen att skapa din DRÖMHELG på Familjeliv. Bli Familjelivs helgvärd! www.familjeliv.se/Forum-5-163/m55171873.html
Svar på tråden Pralintillverkning!