• Shaun the sheep

    Pralintillverkning!

    Jag tänkte börja tillverka praliner på riktigt! Har gjort det förut,
    men då rullade jag dem vilket kändes kladdigt och tidskrävande. Så jag tänkte köpa mig några pralinformar,
    och efter lite googlande så verkar det som att iskubslådor funkar bra.
    På Ikea har de ju snygga såna, men på hemsidan står "Endast avsedd att fylla med vatten". Vad tror ni, vågar man prova ändå?
    Såg också att dom hade riktigt, riktigt snygga formar på Bagaren & Kocken, så jag kanske investerar i såna,
    men till att börja med kanske man kan satsa på något villigare


    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-10-25 17:20
    Lite roliga länkar gällande pralintillverkning!

    www.pralinformar.se

    stores.ebay.co.uk/siliconesupplies

    www.chokladsajten.com/

    www.bagarenochkocken.se

    www.tartdecor.se/group.asp

    www.mumsigt.se/index.php

    matnils.blogspot.com/2007/05/070511-chokladmockatryffel-det-enda.html

    www.villa-kamomill.se/gor-dina-egna-praliner

    sockerblomman.blogspot.com/search/label/Praliner
  • Svar på tråden Pralintillverkning!
  • myskatt
    CoolJen skrev 2010-12-02 13:13:24 följande:

     


    Dessa godsaker har jag gjort de senaste dagarna.
    De vita är fyllda med mjölkchokladkrisptryffel(smet )
    Till höger om dem är vanlig trillingnöt
    Hjärtan är fyllda med mörkchoklad/lingontryffel
    De till höger längst ner är fyllda med mörkchoklad/whiskeytryffel.
    Jättesnygga!

    Har du lust att dela med dig av fyllningsrecepten?
    Mamma till ~ Tilde ~ 051202 ~ myskatt.com
  • CoolJen
    myskatt skrev 2010-12-02 14:09:58 följande:
    Jättesnygga!

    Har du lust att dela med dig av fyllningsrecepten?
    whiskey-
    koka upp 1 tsk honung, 1 tsk smör och 1 dl grädde...blanda ut med ca 130 g mörk choklad, häll sen i 1 msk whiskey.

    Lingon-
    koka upp 1 tsk honung, 1 tsk smör och 1 dl grädde...blanda ut med ca 130 g anton bergs mörk smaksatt choklad(lingon)

    Mjölkchokladcrisp-
    koka upp 1 tsk honung, 1 tsk smör och 1 dl grädde...blanda ut med ca 130 g mjölkchoklad och finkrossade cornflakes el.smörgåsrån
    (denna tryffel blev mer som en smet=rinnig...så kanske inte att rekommendera)
  • Queequeg
    CoolJen skrev 2010-12-02 13:13:24 följande:


    Dessa godsaker har jag gjort de senaste dagarna.
    De vita är fyllda med mjölkchokladkrisptryffel(smet )
    Till höger om dem är vanlig trillingnöt
    Hjärtan är fyllda med mörkchoklad/lingontryffel
    De till höger längst ner är fyllda med mörkchoklad/whiskeytryffel.
    Jättefina praliner, ser verkligen goda ut
  • Mysanochmimer
    CoolJen skrev 2010-12-02 13:13:24 följande:


    Dessa godsaker har jag gjort de senaste dagarna.
    De vita är fyllda med mjölkchokladkrisptryffel(smet )
    Till höger om dem är vanlig trillingnöt
    Hjärtan är fyllda med mörkchoklad/lingontryffel
    De till höger längst ner är fyllda med mörkchoklad/whiskeytryffel.
    WOW!
  • Shaun the sheep
    Mysanochmimer skrev 2010-12-02 17:42:17 följande:
    blir dom bra att rulla? :)
    har du samma mängd med vit å ljus?
    de brukar bli jättebra att rulla! Jag har aldrig provat med mjölkchoklad, men med mörk och vit har jag provat
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Hormonella

    Hej pralinmakare! Jag gjorde goda praliner inför förra julen och gav bort. Skyllde då på hormonellt inducerad huslighet (var i 8e månaden), men har lust att göra om det i år igen. Ska läsa tråden från början, men tänkte höra om ni har några tips på bra böcker med pralinrecept? Finns ju ett antal chokladböcker om man tittar på t ex Adlibris. 

  • Shaun the sheep
    Hormonella skrev 2010-12-02 18:53:59 följande:
    Hej pralinmakare! Jag gjorde goda praliner inför förra julen och gav bort. Skyllde då på hormonellt inducerad huslighet (var i 8e månaden), men har lust att göra om det i år igen. Ska läsa tråden från början, men tänkte höra om ni har några tips på bra böcker med pralinrecept? Finns ju ett antal chokladböcker om man tittar på t ex Adlibris. 
    Det var ju någon som hade köpt en bok för inte så länge sen, det kan inte vara mer än 2-3 sidor bak i tråden. Annars tror jag de flesta av oss gått kurser eller hittat recept på internet
    Vore ju riktigt kanon att få en riktig chokladbok. Jag ska önska mig Systrarna Eismanns vinterbok (jag minns inte vad den heter egentligen), har bläddrat lite i den och sett att där finns lite recpet iallafall på tryffel
    Vilmer ♥070529♥ Ella ♥090506♥
  • Mysanochmimer
    Hormonella skrev 2010-12-02 18:53:59 följande:
    Hej pralinmakare! Jag gjorde goda praliner inför förra julen och gav bort. Skyllde då på hormonellt inducerad huslighet (var i 8e månaden), men har lust att göra om det i år igen. Ska läsa tråden från början, men tänkte höra om ni har några tips på bra böcker med pralinrecept? Finns ju ett antal chokladböcker om man tittar på t ex Adlibris. 
    Men att jag inte tänkt på det, skyller på mosig amningshjärna
    Har nog ett par chokladböcker i köket, ska undersöka detta!
Svar på tråden Pralintillverkning!