• Anonym (Viktigt)

    Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.

    Vad har ni för mål?

    Hur tänker ni gå tillväga?

    Jag började förra veckan och kör 2 veckor med Vlcd och sedan kommer jag börja äta lite mer vanlig mat men till en början mindre kolhydrater.

    Sen träning på det 2 ggr/v. Samt den vanliga vardagsmotionen som blir varje vecka.

    Började min vikt förra veckan på 77,5 kg på mina 162 cm.

    Mitt mål är att gå ner iaf 10 kg.

  • Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.
  • Anonym (...)
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-01 11:53:37 följande:

    Hur går de för er? Hur blir det i påsk för er, tänkte på mat och motion?

    Själv jobbar jag nu i påsk och blir hemma själv. Ingen direkt påskmat här men kan ju kanske iaf köpa nåt om jag känner för det. Men håller mig ifrån godiset.. ..

    Idag blir det ett pass på mitt gym. Annars i helgen får det bli någon promenad om vädret tillåter..


    Kommit igång med styrketräningen. Ett kilo ner på en vecka. Under påskhelgen tänker jag inte tokbanta men hålla status quo.. Hårdare tag nästa vecka!
  • Anonym (Viktigt)

    74,3kg. Hoppas komma under 74 nästa vecka.

  • September1518

    Åh vilken bra tråd! Jag började på 72,5 kg i augusti förra året till mina 166 cm är det övervikt enligt bmi.

    Jag styrketränar 5 gånger i veckan och går promenader 5 gånger i veckan, vanligt trevligt tempo på ca 1 timme styck. Jag slutade nästan helt med socker, inget fika, ingen läsk, inget chips osv (förutom över jul och nu över påsk). Varje morgon äter jag ordentlig frukost, jag äter vanlig mat till lunch och middag med mycket protein och gärna goda såser samt 2 mellanmål per dag. Jag tänker inte jättemycket på vad jag äter, blir ofta lite för mycket mackor och ost men eftersom jag inte äter någonting som är direkt jätteonyttigt samt tränar mycket antar jag att det blir en balans ändå.

    Imorse vägde jag 63,3 kg, kan tyvärr inte låta bli att väga mig varje dag, blir då jättestressad över att inte veta! Hoppas det ändras om jag når i mål. Målvikten är 58 kg, tänker att då kan jag röra mig 1 kg upp och ner utan att få panik över det. Får se om det går! Bara 5 kg kvar, känns nära men det är oftast runt den här vikten jag är på nu som jag tappar greppet helt och går upp igen. Har gjort den här resan många gånger förr! Jag är en solklar jojobantare.

  • September1518
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-07 11:59:16 följande:

    74,3kg. Hoppas komma under 74 nästa vecka.


    Det tror jag du fixar! Du är väldigt nära!

    Jag har också testat på vlcd, pulverdiet med nutrilett körde jag :)
  • September1518

    Kikade i kalendern nu och det är faktiskt bara 11 veckor kvar till midsommar! Tänka sig! Om jag fortsätter i den takten jag gjort nu senaste veckorna skulle jag absolut kunna nå min målvikt till dess. Men jag tänker fortsätta äta och leva som jag gör, vill inte äta mindre och kan inte träna mer sen får kroppen anpassa sig bäst den vill. Hoppas jag bygger en del muskler också.

  • Anonym (fet)
    Anonym (Viktigt) skrev 2021-04-01 11:53:37 följande:

    Hur går de för er? Hur blir det i påsk för er, tänkte på mat och motion?

    Själv jobbar jag nu i påsk och blir hemma själv. Ingen direkt påskmat här men kan ju kanske iaf köpa nåt om jag känner för det. Men håller mig ifrån godiset.. ..

    Idag blir det ett pass på mitt gym. Annars i helgen får det bli någon promenad om vädret tillåter..


    Under påsken gjorde jag paus från mina matregler, dvs det var mycket godisätande unter en vecka. Som en sorts kompensation blev det 2 dagar (istället för 1) jag inte åt någonting alls - både under veckan innan och efter påsk. Kanske även denna vecken, vi får se. Jag har inte vägt mig förra veckan, för det kommer bara bli frustrerande under min "paus-vecka" och kommer inte göra det denna veckan heller. Så jag får se nästa veckan hur det blev med vikten.

  • Anonym (Viktigt)

    Vägde mig idag och vågen visade på 73,6 kg.

    Så nästa vecka satsar vi på under 73 :)

    Ledig dag idag men ska hem till mina föräldrar och rensa häck. Blir att jag promenerar dit ca 5 km.

  • Anonym (Viktigt)

    Vill bara säga också att jag äter inget vanligt bröd utan har gått över till grovt knäckebröd.

    Brukar antingen ha makrill på eller så har jag skinka, ost, senap och tomat på som jag värmer lite i mikron. Väldigt gott :)

  • Anonym (fet)

    Det blev vägdags igen efter "påskpausen" - för 3 veckor sedan var det 90,5kg, nur är det 90,1kg. Det går väl framåt, men jag hade förväntad mig att det går mycket fortare. Tidigare när jag gjorde likadana insats gick det fortare, med drygt 1kg/vecka i genomsnittet. Jag är frustrerad :(

  • nnnnnnnn

    9 veckor till midsommar och den andre vikttråden jag är med i verkar ha dött, så jag kanske kan hänga på här? Även om jag har ca 1,5 år kvar på min viktnedgång och inte 9 veckor...

    Jag håller inte samma mördande tempo som många andra här inne, utan kör på med mitt mål: 3 hg/vecka i snitt detta året = ca 15 kg på hela året.
    Har gått ner 5 kg hittills så jag håller mej på rätt spår.
    Nästa år ska jag sikta på 2 hg/vecka i snitt = 10 kg under året.
    Sen är jag klar!

    Kör med Lifesum efter tips från detta forum, gratisvarianten och den fungerar bra.
    Ser till att alltid ligga på + vad gäller proteinet och sen är jag inte så noga med kolhydrater och fett, bara jag håller mej till de kalorier jag får äta per dag.

    Träning:
    Promenader 10 000 steg minst, försöker komma över 15 000 steg om det känns som en bra dag dvs ina krämpor eller extremt trött.

Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till Midsommar.